Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2020

Το αλαλούμ με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις και τα πρόστιμα

Το αλαλούμ με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις και τα πρόστιμα

Έξι χρόνια μετά, αφού είχαν «στοιχειώσει» τον Χάρη Θεοχάρη ως επικεφαλής -τότε- της ΑΑΔΕ και είχαν γράψει ίσως τη μεγαλύτερη ιστορία παρατάσεων επί φορολογικών θεμάτων (τα αυθαίρετα μάλλον δεν τα ξεπερνά καμία παράταση), οι συγκεντρωτικές καταστάσεις, οι γνωστές ΜΥΦ του 2014, βασανίζουν τώρα τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Το Euro2day.gr έχει αναφερθεί στη σιωπηρή παράταση του 2016 (για τις συγκεντρωτικές του 2014), που ήρθε αφότου προηγήθηκαν άπειρες επίσημες παρατάσεις. Φοροτεχνικοί υποστηρίζουν πως όσες συγκεντρωτικές υπεβλήθησαν εκείνο το διάστημα θεωρούνται εκπρόθεσμες στους διασταυρωτικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ και έτσι βγαίνουν πρόστιμα.

Η έρευνα που έγινε στην Καραγιώργη Σερβίας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα δεν εμπίπτουν στο διάστημα της λεγόμενης «σιωπηρής παράτασης» που υποστηρίζουν -όσοι ζητούν διαγραφές προστίμων- πως είχε δώσει ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σε πρακτικό επίπεδο πάντως, δεν ξέρουν ακόμα τι θα κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών. Να τα σβήσουν τα πρόστιμα με διάταξη νόμου ή να καλέσουν τους υπόχρεους της τελευταίας στιγμής να τα πληρώσουν;

Απαντήσεις τις επόμενες ημέρες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v