Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2020

To μετοχικό «όπλο» της Profile και τα σενάρια για τα ασφάλιστρα ΙΧ

To μετοχικό «όπλο» της Profile και τα σενάρια για τα ασφάλιστρα ΙΧ

PROFILE. Χρήσιμο εργαλείο για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε για την Profile η απόκτηση ιδίων μετοχών και η εν συνεχεία πώλησή τους.

Ειδικότερα, πρόσφατα ρευστοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν των ιδίων μετοχών της, το μέσο κόστος κτήσης των οποίων ήταν περίπου 3,30 ευρώ. Έτσι, όχι μόνο διατίθενται τίτλοι σε funds του εξωτερικού, αλλά παράλληλα μέσω της αγοραπωλησίας ιδίων μετοχών ενισχύεται η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ και συχνά επιτυγχάνονται κέρδη, τα οποία ενισχύουν απευθείας τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης.

Η προηγούμενη αγοραπωλησία ιδίων μετοχών είχε οδηγήσει σε έκτακτη χρηματική διανομή προς τους μετόχους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΙΧ. Για να δούμε, αν με αφορμή το υπάρχον lockdown στη Θεσσαλονίκη και τα αντίστοιχα μέτρα στο σύνολο της χώρας το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει ένα δεύτερο κύμα εκπτώσεων στα ασφάλιστρα οχημάτων από συγκεκριμένες εταιρείες του κλάδου.

Καλές βέβαια οι όποιες εκπτώσεις για τους οδηγούς, αλλά -όπως λένε παράγοντες της αγοράς- τις τιμές πολύ εύκολα τις κατεβάζεις, αλλά πολύ δυσκολότερα τις επαναφέρεις στα προηγούμενα επίπεδα, όταν η κατάσταση θα επανέλθει στην κανονικότητα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v