Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2020

Το κρίσιμο βήμα στη νέα μονάδα της Τέρνα και τα προβλήματα της Archirodon

Το κρίσιμο βήμα στη νέα μονάδα της Τέρνα και τα προβλήματα της Archirodon

ARCHIRODON: Σκούρα τα πράγματα για την Archirodon, που διεκδικούσε τις συμβάσεις για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών σε Κρήτη, Θράκη και Θεσσαλία, τρία έργα με συνολικό ύψος κοντά στα 380 εκατ. ευρώ.

Μετά από προσφυγή της ΑΒΑΞ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Archirodon αποκλείεται από τον διαγωνισμό για το μεγαλύτερο από τα τρία έργα, την κατασκευή και διαχείριση φοιτητικών κατοικιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, προϋπολογισμού 207 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία είχε προεπιλεγεί για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, όπως είχε συμβεί και σε Θράκη και Θεσσαλία. Στην Κρήτη, μετά τον αποκλεισμό της Archirodon, μένουν στη δεύτερη φάση οι ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και η κοινοπραξία Μυτιληναίος - ΑΤΕΣΕ.

Η Archirodon είναι τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα λόγω της φημολογίας περί συζητήσεων με τους Ολλανδούς της Reggeborgh Invest.

 

ΤΕΡΝΑ: Ωριμάζει αδειοδοτικά η επένδυση της ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο και ισχύος 665 MW στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή από την εταιρεία Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) και διασυνδετικών γραμμών μεταφοράς 400 kV με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το ΚΥΤ θα είναι κλειστού τύπου (GIS) και για τις δύο εναέριες γραμμές μεταφοράς θα απαιτηθεί η ανέγερση 42 πυλώνων.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο υλοποίησης του έργου του Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου της ΤΕΡΝΑ, θα εξαρτηθεί από το πότε και αν θα ληφθεί η επενδυτική απόφαση των μετόχων. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το «ΟΚ» θα δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v