Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 10 2020

Η νέα τοποθέτηση του Αντ. Τζωρτζακάκη και το χαμηλό της Ελινόιλ

Η νέα τοποθέτηση του Αντ. Τζωρτζακάκη και το χαμηλό της Ελινόιλ

ΦΑΙΣΤΟΣ: Επιτελική θέση στο «Ταμείο Φαιστός», τη θυγατρική του Υπερταμείου, που θα επενδύει σε εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν εφαρμογές ή υπηρεσίες για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία φαίνεται πως θα αναλάβει ο Αντ. Τζωρτζακάκης, που παραιτήθηκε χθες μετ’ επαίνων από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ο τέως γενικός γραμματέας προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και είχε αναλάβει να τρέξει σειρά θεμάτων στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σημαντικότερο τον διαγωνισμό για την παραχώρηση φάσματος για τα δίκτυα 5G.

Τώρα που ο διαγωνισμός έχει πάρει τον δρόμο του, ο κ. Τζωρτζακάκης προχωρά στο επόμενο βήμα.

 

ΕΛΙΝΟΙΛ: Κατά πόσο δικαιολογείται το χθεσινό χαμηλό δωδεκαμήνου της ΕΛΙΝΟΙΛ (1,22 ευρώ) πριν η μετοχή ανεβεί στη συνέχεια λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο του εμβολίου; Συγκεκριμένα, ο τίτλος έκλεισε χθες στο 1,36 ευρώ έναντι 1,70 ευρώ στην αρχή του έτους και 1,88 ευρώ στα μέσα Ιανουαρίου.

Προφανώς, οι εργασίες της εισηγμένης επηρεάστηκαν αρνητικά αρχικά από το πρώτο lockdown, στη συνέχεια από τη μείωση του εισερχόμενου τουρισμού (το δίκτυο πρατηρίων της εταιρείας είναι σημαντικά εστιασμένο στη νησιωτική χώρα) και τέλος, από τα τρέχοντα περιοριστικά κυβερνητικά μέτρα που ως στόχο έχουν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, μπορεί το καθαρό αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου να ήταν κερδοφόρο (+205 χιλ. ευρώ), ωστόσο αυτό επηρεάστηκε συγκυριακά θετικά λόγω της χαμηλότατης τιμής που είχε σημειώσει το πετρέλαιο κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, πολλά νοικοκυριά είχαν σπεύσει να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία, γεμίζοντας τα ντεπόζιτά τους με πετρέλαιο θέρμανσης έναντι της κατανάλωσης που θα έκαναν τον χειμώνα, ενώ με παρόμοιο τρόπο συμπεριφέρθηκαν και αρκετές επιχειρήσεις, οι οποίες γέμισαν με καύσιμα τις αποθήκες τους.

Από την άλλη πλευρά όμως, η μετοχή της ΕΛΙΝ διαπραγματεύεται πλέον γύρω στο 64% της λογιστικής της αξίας (τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 34,2 εκατ. έναντι ιδίων κεφαλαίων 53,2 εκατ. στις 30/6/2020), όντας χρηματοοικονομικά υγιής και επιχειρώντας να διευρύνει το αντικείμενο δραστηριότητάς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v