Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2020

Η αυλαία στο επόμενο project του Ελληνικού και το «Μολών Λαβέ»

Η αυλαία στο επόμενο project του Ελληνικού και το «Μολών Λαβέ»

LAMDA DEVELOPMENT: Mandate σε Deloitte και Savills για διερεύνηση ενδιαφέροντος όσον αφορά στο project ανέγερσης και εκμετάλλευσης των δύο πύργων, που προβλέπει το σχέδιο της επένδυσης στο Ελληνικό έδωσε, όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, η Lamda Development.

Οι δύο σύμβουλοι έστειλαν ήδη σύντομο ενημερωτικό σημείωμα, σε σειρά από ξένους real estate developers καθώς και σε μεγάλα funds, που είθισται να συμμετέχουν σε κοινοπραξίες για ανάπτυξη κατοικιών, γραφείων και άλλων εμπορικών χώρων.

Αν η διερεύνηση ενδιαφέροντος αποδώσει καρπούς, θα ξεκινήσει άμεσα διαγωνιστική διαδικασία.

Η Lamda σχεδιάζει τη σύσταση δύο διαφορετικών εταιρειών ειδικού σκοπού (SPVs). Μία για κάθε πύργο. Στο ένα SPV προτίθεται να διατηρήσει η ίδια πλειοψηφικό πακέτο και στο άλλο να το διαθέσει στον συν-επενδυτή, που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό.

Οι εργασίες για την ανέγερση των δύο πύργων προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 και να ολοκληρωθούν το 2025. Ο Marina Residential Tower, που θα αναπτυχθεί στον χώρο της μαρίνας, θα φιλοξενεί μόνο κατοικίες, ενώ αυτός που προβλέπεται να ανεγερθεί από την πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης θα έχει μεικτή χρήση (γραφεία, ξενοδοχεία).

 

CLICK AWAY: Ο ντόρος για το click away -πέρα από τις ενστάσεις των επιδημιολόγων, την αναστάτωση στις εμπορικές επιχειρήσεις και τη σύγχυση των καταναλωτών- έχει προκαλέσει την αντίδραση και των γλωσσικά ευαίσθητων. Κατ’ αρχάς ο όρος -ακόμη και αγγλιστί- θεωρείται άστοχος, καθώς ορθότερο μοιάζει το «click & collect». Αλλά η πρώτη εκδοχή φαίνεται να επικράτησε στη δημοσιότητα ίσως γιατί γράφεται πιο εύκολα…

Ο πάντοτε συνεπής γλωσσολόγος-φιλόλογος καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης ωστόσο παρενέβη δημοσίως πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, για να αποδώσει με απλά και ωραία ελληνικά διάφορες ξένες εκφράσεις, μεταξύ των οποίων και την παραπάνω εμπορική πρακτική, προτείνοντας το «παραγγελία εκτός» και «παράδοση εκτός».

Όμως το γνωστό ελληνικό χιούμορ βρήκε μια άλλη εκδοχή, ίσως κάπως βλάσφημη, καθώς αξιοποιεί την ιστορική απάντηση των Ελλήνων έναντι των Περσών.

Ετσι, από το περασμένο Σαββατοκύριακο, αστειευόμενοι, αρκετοί στην αγορά αποκαλούν πλέον το click away ως… «μολών λαβέ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v