Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2020

Οι άφαντες λογιστικές καταστάσεις της See Gaming και το ΠΔΕ

Οι άφαντες λογιστικές καταστάσεις της See Gaming και το ΠΔΕ

SEE GAMING: Εξακολουθεί να μην έχει εκδώσει μέχρι σήμερα λογιστικές καταστάσεις για το 2019 και για το πρώτο εξάμηνο του 2020 η SEE Gaming του Αλέξανδρου Φoυρλή, με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου να συνεχίσει την αναστολή διαπραγμάτευσης των ομολόγων της εταιρείας.

Να σημειώσουμε πως η SEE Gaming δεν έχει καταβάλει στους ομολογιούχους το κουπόνι του Ιουλίου, με τους τελευταίους να έχουν υποβάλει μήνυση εναντίον του μεγαλομετόχου της εταιρείας (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr).

 

ΠΔΕ: Σε… βαρέλι δίχως πάτο έχει μετατρέψει ο κορωνοϊός το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το τρέχον έτος, καθώς οι ανάγκες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας καθιστούν απαραίτητη την τροφοδοσία του με επιπλέον πόρους.

Η νέα χρηματοδότηση του ΠΔΕ με 200 εκατ. ευρώ έρχεται με τροπολογία που ψηφίστηκε προχθές σε κατ' επείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και η επιπλέον χρηματοδότηση του Προγράμματος αφορά «πιστώσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό».

Για το πόσο «ξεχείλωσε» ο κορωνοϊός το ΠΔΕ, αρκεί να αναφέρουμε ότι η αρχική πρόβλεψη (σ.σ. προϋπολογισμός 2020) ήταν στα 6,75 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η ανάγκη για την κάλυψη έκτακτων δαπανών που δημιούργησε η πανδημία, οδήγησε στην αναθεώρηση του Προγράμματος, που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα κλείσει το τρέχον έτος στα περίπου 10,5 δισ. ευρώ.

Στα προ δημοσιονομικής κρίσης χρόνια, ένα ποσό της τάξεως των 10,5 δισ. ευρώ για το ΠΔΕ θα ήταν… λειψό, καθώς πάντα υπερέβαινε αυτό το ύψος.

Αλλά με τη δημοσιονομική προσαρμογή των μνημονίων, τα πάντα θεωρούνται... πολυτέλεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v