Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2020

Folli Follie: Ο «μπροστάρης» Μπαλαούρας και οι χορηγίες στην Ηλεία

Folli Follie: Ο «μπροστάρης» Μπαλαούρας και οι χορηγίες στην Ηλεία

Η στήλη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας ήταν ή δεν ήταν «μπροστάρης» στη διαφαινόμενη προσπάθεια της Folli Follie να αξιοποιήσει πολιτικά μέσα για να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο μεγατόνων που ξέσπασε τον Μάιο του 2018, όπως τον χαρακτηρίζει ο συντάκτης των εσωτερικών email της εταιρείας.

Το βέβαιο όμως είναι ότι ο κ. Μπαλαούρας είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την εταιρεία κι αυτό προκύπτει από σειρά δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου στην εκλογική του περιφέρεια, την Ηλεία, στα οποία περιγράφονται απανωτές «χορηγίες» της Folli Follie, με δική του διαμεσολάβηση και πρωτοβουλία.

Ενδεικτικά, μετά από μια απλή έρευνα στο google:

Στις 2 Μαΐου 2018, δύο ημέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli Follie, το τοπικό ΜΜΕ «Ηλεία Live» φιλοξενεί είδηση για φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Εθνικής ομάδας του 2004 και Ηλειών, που θα διεξαγόταν στον Πύργο, στις 28 του ίδιου μήνα, με πρωτοβουλία του κ. Μπαλαούρα και την υποστήριξη της «μεγάλης εταιρείας Folli Follie».

Την 1η Οκτωβρίου του 2018, το protothema.gr αναπαράγει είδηση από την «Πρωινή της Ηλείας», σύμφωνα με την οποία ο κ. Μπαλαούρας μεσολάβησε σε ιδιωτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Folli Follie, προκειμένου να γίνουν δωρεές προς το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να βραβευτούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου τόσο οι άνθρωποι της εταιρείας όσο και ο ίδιος.

Ακόμη, στις 22 του ίδιου μήνα, στο site του κ. Μπαλαούρα φιλοξενείται η είδηση ότι «Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο ώρα 19:00-21:00 και την Κυριακή ώρα 11:00-21:00, πραγματοποιήθηκε BAZAAR με επώνυμα προϊόντα της Folli Follie Group σε ΤΙΜΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως. Η ενέργεια αυτή ανήκει σε πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της δωρεάς», επισημαίνεται στο κείμενο.

Απορίας άξιον βέβαια, το γεγονός ότι ακόμη και τον Οκτώβριο του 2018, η Folli Follie είναι διατεθειμένη να κάνει χορηγίες στην Ηλεία, την εκλογική περιφέρεια του κ. Μπαλαούρα, παρά τα τεράστια προβλήματά της, κι ακόμη περισσότερο ότι ο τελευταίος δεν δείχνει να έχει «καταλάβει» ότι η συγκεκριμένη εταιρεία -και οι διοικητές/μεγαλομέτοχοί της τελούν από μήνες στη δίνη του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού σκανδάλου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!

 

Υ.Γ. Ο βουλευτής πάντως αρνείται τα όσα του προσάπτονται και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v