Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 30 2002

Θωμάς... κερνάει, Θωμάς... πίνει!!!!(update)

H ΛΑΝΤΕΚ μία εταιρία που εισήχθη φέτος στο Χ.Α., και εμφανίζει πράγματι ιδιαιτέρως ικανοποιητική πορεία στα αποτελέσματα της, (δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών), είναι από την παραμονή των Χριστουγέννων, μέτοχος με ποσοστό άνω του 5% (6,29% για την ακρίβεια) στην... ΚΛΩΝΑΤΕΞ!!!

Την ”τοποθέτηση” αυτή ενέκρινε βεβαίως έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας, στην οποία- θυμίζουμε- η βασική μέτοχος DELAN Investments LTD (προδήλως συμφερόντων του κ. Λαναρά) και ο ίδιος ο κ. Θωμάς Λαναράς, διαθέτουν- επισήμως- το 66,62%!!

Με άλλα λόγια, ο κ. Λαναράς ως μέτοχος της ΚΛΩΝΑΤΕΞ πούλησε στη Λάντεκ, της οποίας επίσης ”ηγείται” και είναι μεγαλομέτοχος, το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης συμμετοχής του, στην εταιρία που θεωρείται ”ναυαρχίδα” του εισηγμένου ομίλου του.

Η τιμή πώλησης ήταν 1,82 ευρώ, για τα 2.600.000 μετοχές, τιμή που ως ανέφερε σχετικό δελτίο Τύπου της ΛΑΝΤΕΚ, θεωρείται συμφέρουσα με δεδομένη την τιμή της αύξησης στην ΚΛΩΝΑΤΕΞ (3,8 ευρώ) μέσω της οποίας απέκτησε τις συγκεκριμένες μετοχές ο κ. Λαναράς.

Δεν μπορούμε βεβαίως να την χαρακτηρίσουμε συμφέρουσα με βάση το κλείσιμο της (περασμένης) Δευτέρας της τιμής της ΚΛΩΝΑΤΕΞ, στα... 1,64 ευρώ, ούτε βεβαίως με βάση το υψηλό της μετοχής εκείνη τη Δευτέρα, στα 1,72 ευρώ!!!

Πολύ δε περισσότερο, με βάση το κλείσιμο της μετοχής χθες, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στα 1,47 ευρώ!!!!

Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού.

Παρότι στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται ότι οι αγοραπωλησίες μετοχών εντάσσονται στον εταιρικό σκοπό της ΛΑΝΤΕΚ, στο ίδιο δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρίας στο Χ.Α., ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ, δεν γινόταν βεβαίως λόγος για επένδυση σε μετοχές ΚΛΩΝΑΤΕΞ και μάλιστα της τάξεως των... 4,72 εκατ. ευρώ.

Τυπικά, αφού η συνέλευση το ενέκρινε, όλα βαίνουν καλώς. Ουσιαστικά όμως έχουν έτσι τα πράγματα;

Ως μέτοχος μειοψηφίας (με ποσοστό άνω του 5%!!!), οι Επενδύσεις Εργασίας (της EFG Εurobank) τί είχαν - και έχουν- να πουν, επί του προκειμένου; Διότι είναι ”Θεσμικοί” επενδυτές!!!

Για την πλευρά του κ. Λαναρά, πάντως, είναι προφανές ότι μέσω της κίνησης αυτής ανέκτησε ρευστότητα σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς όμως να επηρεαστεί ο έλεγχος επί της ΚΛΩΝΑΤΕΞ, αφού οι μετοχές κατέληξαν σε απολύτως ”φίλια”-και ελεγχόμενα- εταιρικά χέρια!!!

Υ.Γ: Αξια προσοχής και η ανακοίνωση της εταιρίας ΛΑΝΤΕΚ για την τροποποίηση των αντληθέντων κεφαλαίων, σύμφωνα με την οποία, ναι μεν μειώθηκε ως τώρα κατα 1,26 εκατ. ευρώ ο τραπεζικός δανεισμός (σ.σ. το κονδύλι που προέβλεπε η αρχική χρήση κεφαλαίων ήταν πολύ μεγαλύτερο) αλλά η εταιρία δεν...δεσμεύεται για την μη εκ νέου λήψη του ως άνω ποσού ”δεδόμένου οτι οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στον τηλεπικοινωνιακό τομέα πιθανόν να μην το επιτρέψουν”!

Λεφτά για να αγοραστούν οι μετοχές της ΚΛΩΝΑΤΕΞ πάντως... βρέθηκαν!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v