Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2021

Νέος γύρος πλειστηριασμών για τους Κουτσολιούτσους-Αρωμα... F-16 στην επίσκεψη Πάιατ στη Βουλή

Νέος γύρος πλειστηριασμών για τους Κουτσολιούτσους-Αρωμα... F-16 στην επίσκεψη Πάιατ στη Βουλή

ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ. Για τις 13 Οκτωβρίου επαναπρογραμματίστηκε να διενεργηθεί ο πλειστηριασμός ακινήτων που ανήκουν στην Καίτη Κουτσολιούτσου, συνιδρύτρια της Folli Follie, με επισπεύδουσα την Intrum.

Η αναγκαστική κατάσχεση των ακινήτων είχε ήδη αποφασιστεί τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο λόγω πανδημίας η διαδικασία καθυστέρησε. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 30 Ιουνίου 2021, ωστόσο ανεστάλη και έλαβε πλέον νέα προθεσμία για το φθινόπωρο.

Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί αποτελούν μέρος της περιουσίας της οικογένειας και βρίσκονται στο Πήλιο. Πρόκειται για ένα αγρόκτημα 3 στρεμμάτων με τιμή εκκίνησης προσφοράς τις 75.000 ευρώ και τη βίλα της οικογένειας μαζί με το οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων με τιμή εκκίνησης τις 504.500 ευρώ.

 

ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΙΑΤ. Ραντεβού στην «κλειστή λόγω διακοπών» Βουλή είχαν χθες ο πρόεδρός της Κώστας Τασούλας και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ. Τυχαίο; Ίσως, αν και τέτοιες επισκέψεις συνηθίζονται όταν δεν υπήρχε ψυχή (και δη… δημοσιογραφική) σε αίθουσες και διαδρόμους.

Επισήμως, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη (τέλη Αυγούστου) έλευση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Κι αυτό διότι το πλούσιο πρόγραμμα της υψηλής επίσκεψης περιλαμβάνει και ξενάγηση του κ. Μενέντεζ στη Βουλή των Ελλήνων.

Ακούγεται πάντως ότι η συζήτηση Τασούλα-Πάιατ στράφηκε και σε εκκρεμότητα που παρατηρείται σχετικά με την αναβάθμιση των F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς δεν έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η (σχετική με το θέμα) συνεδρίαση της αρμόδιας, για τα εξοπλιστικά, επιτροπής της Βουλής.

Εν προκειμένω, βεβαίως, η αναβολή δεν βαρύνει τις κοινοβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά το υπουργείο Άμυνας. Το τελευταίο γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ότι το θέμα της αναβάθμισης θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής. Δηλαδή, μετά τις 23 Αυγούστου, αφού μέχρι τότε τα ρολά θα είναι κατεβασμένα λόγω θέρους.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, μάλιστα, σημείωσε στην εν λόγω ανακοίνωση ότι ήταν πολύ πλούσια σε θεματολογία η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής και δεν επαρκούσε ο χρόνος για μία διεξοδική συζήτηση περί της αναβάθμισης των F-16.

Πάιατ και Τασούλας πάντως εμφανίσθηκαν χαμογελαστοί μετά τη χθεσινή συνάντησή τους…

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Αντιμέτωπος με νέα μπλεξίματα μπορεί να βρεθεί ο κλάδος αν γίνουν πράξη τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για αλλαγές στο περιβόητο σύστημα που χωρίζει τους προορισμούς σε τρεις κατηγορίες: πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους.

Συγκεκριμένα δημοσιεύματα στο νησί αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια κατηγορία «συναγερμού» στην οποία θα εντάσσονται χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο να μεταπέσουν από την «πορτοκαλί» στην «κόκκινη» κατηγορία που συνεπάγεται καραντίνα. Στόχος είναι να υπάρχει μια προειδοποίηση για τους βρετανούς όταν αποφασίζουν που θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μια τέτοια κίνηση, όμως περιπλέκει την κατάσταση και γι’ αυτό η τουριστική βιομηχανία διαμαρτύρεται. Αντιτείνουν ότι θα ήταν καλύτερο να δίνονται απλά τα στοιχεία ώστε οι υποψήφιοι ταξιδιώτες να αποφασίζουν ελεύθερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v