Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2021

Το καλό ξεκίνημα στα εξάμηνα και το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι επενδυτές

Το καλό ξεκίνημα στα εξάμηνα και το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι επενδυτές

Το Euro2day.gr εδώ και πολύ καιρό σας έχει προϊδεάσει για το πόσο αυξημένα θα είναι τα εξαμηνιαία κέρδη των εισηγμένων εταιρειών. Ήδη τα πρώτα πέντε αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα) αποτελούν μια «καλή γεύση» για το τι θα ακολουθήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό των εταιρειών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αναλυτές και επενδυτές θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να αποτιμούν τις μετοχές του ΧΑ με βάση τα κέρδη του 2020, καθώς στις πλείστες των  εριπτώσεων τα πράγματα θα εξελιχθούν φέτος πολύ καλύτερα.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι σωστό κάποιος να πάρει -σε όλες τις περιπτώσεις- τα εξαμηνιαία κέρδη και να διπλασιάσει το νούμερο προκειμένου να προσεγγίσει το σύνολο της φετινής επίδοσης.

Πέρα από τα ζητήματα εποχικότητας σε μια τουριστική περίοδο που αναμένεται βελτιωμένη, κάτι οι επιπτώσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που θα «χτυπήσουν» στο δεύτερο μισό της χρονιάς, κάτι τα καλό τελευταίο τρίμηνο του 2020, καθιστούν επισφαλή μια τέτοια μέθοδο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v