Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2021

Ερχονται πετροδολάρια για τον Αστακό - Εξυπνη φόρμουλα για την ΑΜΚ της Attica Bank - Πέντε και βλέπουμε στο ΚΙΝΑΛ

Ερχονται πετροδολάρια για τον Αστακό - Εξυπνη φόρμουλα για την ΑΜΚ της Attica Bank - Πέντε και βλέπουμε στο ΚΙΝΑΛ

ATTICA BANK: Μια ευέλικτη λύση αναζητούν σύμβουλοι, τράπεζα και επόπτης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για είσοδο ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή.

Μια «φόρμουλα» θα ήταν να καλύψει μέρος της σχεδιαζόμενης ΑΜΚ ο ιδιώτης επενδυτής και να πάρει option αγοράς μετοχών από το ΤΧΣ, που θα καλύψει μαζί με το ΤΜΕΔΕ το υπόλοιπο μέρος της αύξησης κεφαλαίου.

Η λύση που προτείνει ένας τουλάχιστον εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών, να διενεργηθούν δύο χρονικά ΑΜΚ, μία που να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το ΤΧΣ και μία δεύτερη, μετά από μερικούς μήνες, που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από νέους επενδυτές, προς το παρόν απορρίπτεται.

Θυμίζει, άλλωστε, τη δομή της πρότασης Paulson για την Πειραιώς (πριν τη μετατροπή των CoCos), η οποία είχε βρει κάθετα αντίθετους κυβέρνηση και ΤτE.

 

ΑΣΤΑΚΟΣ: Μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που θα κινηθεί μεταξύ 250 με 500 εκατ. ευρώ, προτίθεται να υλοποιήσει η κοινοπραξία ξένων επενδυτών, που αγοράζει την έκταση του Αστακού από Πειραιώς και Alpha.
Προς το παρόν, έχει διαρρεύσει ένα μέρος της επένδυσης, που αφορά στη μετατροπή του ιδιωτικού λιμένα Αστακού σε μαρίνα για mega yachts. Εξού και στο σχήμα των επενδυτών ακούγεται ότι συμμετέχει η A1 Yacht Trade, η οποία θα λειτουργεί ως operator της μαρίνας.

Οι υπόλοιπες επενδύσεις, που θα απορροφήσουν και το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού προγράμματος, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Τα βασικά κεφάλαια της κοινοπραξίας προέρχονται από το Abu Dhabi, ενώ συμμετέχουν με μικρά ποσοστά και κάποιοι μέτοχοι της Archirodon, που θα αναλάβει την υλοποίηση των επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις του σχήματος με τις Alpha και Πειραιώς ξεκίνησαν προ πενταετίας και η δεσμευτική συμφωνία υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μιλάμε για deal που πέρασε από 40 κύματα.

 

ΚΙΝΑΛ: Και ένας και δύο και... τρεις νέοι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εμφανίσθηκαν χθες, παρά τις διαρροές πηγών από τη λεγόμενη «γεννηματική» ομάδα ότι ουδείς θα θελήσει να πάρει τη θέση της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο. Θέση που, ως γνωστόν, έμεινε κενή με την απόφασή της να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, προκειμένου να δώσει τη μάχη για την υγεία της.

Η έκπληξη ήρθε… από την ίδια την ομάδα, καθώς υποψηφιότητα έθεσε χθες ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και από τους πλέον στενούς συνεργάτες της κας Γεννηματά.

Οι καλές γλώσσες λένε ότι θέλησε να καλύψει το κενό της στη διεκδίκηση της ηγεσίας και να εκπροσωπήσει τις χιλιάδες μέλη και στελέχη που στήριξαν δια της υπογραφής τους την υποψηφιότητά της. Οι κακές; Ότι θα επιδιώξει «συμμαχίες και διαπραγματεύσεις» για τον δεύτερο γύρο (12 Δεκεμβρίου), εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο (5 Δεκεμβρίου).

Διότι, μεταξύ άλλων, έχει ανοίξει «βεντέτα» με έναν εκ των βασικών διεκδικητών του θώκου, τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίον κατηγόρησε προσφάτως ότι δεν έχει πληρώσει στο κόμμα τις συνδρομές που αντιστοιχούν στις ευρωβουλευτικές αμοιβές του.

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, εκδήλωση υποψηφιότητας εξέφρασε και ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων.

Τυπικά, με την κίνηση αυτή μπαίνει τέλος στις συζητήσεις για υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου, τον οποίον οι πληροφορίες θέλουν να «πιέστηκε» να εκφράσει στις εσωκομματικές κάλπες το λεγόμενο «παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ».

Αυτά χθες. Διότι σήμερα, πρωί πρωί, εμφανίσθηκε και ο τρίτος, νέος, υποψήφιος: ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και από τους πλέον στενούς συνεργάτες της κας Γεννηματά. Στην επιστολή που έστειλε στα αρμόδια όργανα εκφράζει την πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία, παραιτούμενος από την εκπροσώπηση του κόμματος.

Έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση, ουδείς βιάζεται να στοιχηματίσει για το πώς θα ολοκληρωθεί το παζλ των διεκδικητών της ηγεσίας. Ούτε το πότε: οι νέοι υποψήφιοι ζήτησαν από την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να υπάρξει παράταση (σ.σ. μίας εβδομάδας, ο πρώτος) για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των υποστηρικτικών υπογραφών, καθώς το deadline λήγει σήμερα.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα δοθεί η παράταση αλλά δεν θα είναι τόσο… γενναία. Όπερ, μένει να δούμε εάν και ποιος άλλος «διεκδικητής του θρόνου» θα προστεθεί δίπλα στη βασική τριάδα (Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης) και στους δύο που προστέθηκαν, Κεγκέρογλου-Γερουλάνο.

Όπως και να 'χει, η κα Γεννηματά φέρεται να διεμήνυσε σε κάθε πλευρά ότι δεν προτίθεται να «χρίσει» υποψήφιο στη θέση της.

Μύλος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v