Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2022

Η κυβέρνηση, οι δημοσκοπήσεις και ο… Στυλιανίδης - Ελευσίνα: Δύσκολα τα πράγματα

Η κυβέρνηση, οι δημοσκοπήσεις και ο… Στυλιανίδης - Ελευσίνα: Δύσκολα τα πράγματα

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεκαεπτά μόλις ημέρες έμεινε στη θέση του επικεφαλής της ΑΒ ο Βασίλης Σταύρου, μετά την τελευταία ανανέωση της θητείας του. Μόνο προγραμματισμένη, δηλαδή, δεν ήταν η αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του Δ.Σ της ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως θα καταλάβατε άλλωστε, αν διαβάσατε το σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr

Ο κ. Σταύρου επανεκλέγη μέλος του Δ.Σ μόλις στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και εν συνεχεία στη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα ανέλαβε καθήκοντα CEO και προέδρου.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η στήλη New Deal είχε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας. Και πράγματι, η τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση (GPΟ για το powergame.gr) δίνει πτώση στην πρόθεση ψήφου προς τη Νέα Δημοκρατία από το 35,5% στο 31,2% (ήτοι 4,3 μονάδες), στο διάστημα από το Νοέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο, δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες!

Το γεγονός ότι στο ίδιο διάστημα έχασε 2,5 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μικρή παρηγοριά για τον στόχο της αυτοδυναμίας. Το σκηνικό δείχνει να αλλάζει δραματικά, με το ΚΙΝΑΛ να έχει πάει κατά την ίδια δημοσκόπηση από το 7,1% του Οκτωβρίου, στο… 14,4%.

Το πολιτικό σκηνικό έχει μεταβληθεί και το ερώτημα τώρα είναι αν η κυβέρνηση θα πανικοβληθεί και θα σπεύσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο Θεοδωρικάκου που η ίδια ψήφισε.

 

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ωστόσο υπάρχει και η δική μας δημοσκόπηση, χωρίς επιστημονικά κριτήρια, στο κοινό του Euro2day.gr, που δείχνει, σε περίπου 7.200 απαντήσεις, ότι με ποσοστό 86,5% οι αναγνώστες του θεωρούν πως θα έπρεπε να έχουν υπάρξει αποχωρήσεις στελεχών της κυβέρνησης, για το φιάσκο της κακοκαιρίας.

Παρ' όλα αυτά, λένε οι πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το παρόν δεν σκέφτεται ούτε να παραιτήσει κάποιους ούτε να κάνει ανασχηματισμό. Προφανώς ασπάζεται τη, μάλλον καινοφανή, άποψη του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου ότι «όταν η συγγνώμη είναι ειλικρινής, είναι σημαντικότερη από την παραίτηση».

Κύριος ωφελούμενος από τα παραπάνω (για πόσο δεν ξέρουμε) ο καθ' ύλην αρμόδιος όχι για τις συγγνώμες αλλά για την πολιτική προστασία υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. Ο οποίος, όπως μας τα λένε, ήρθε μεν, ανέλαβε, αλλά ούτε ήξερε ούτε… ρώτησε, κατά το λαϊκό «δεν ήξερε, δεν ρώτησε;».

Εμείς βέβαια έχουμε το ερώτημα, με τι κύρος θα κατορθώσει εφεξής ο κ. Στυλιανίδης να φέρει εις πέρας το έργο ανασυγκρότησης του σαθρού πλέγματος της Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν όλων αυτών, αλλά μάλλον είμαστε κακοπροαίρετοι…

 

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Έλαμψε δια της… απουσίας της, μαθαίνουμε, η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας από την εκδήλωση που διοργανώθηκε προ ημερών για το μέλλον του Ναυπηγείου, εάν και εφόσον προχωρήσει η επένδυση της Fincantieri (που θέλει τη δουλειά με τις νέες κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού) και της ONYX, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος φαίνεται να έχει κάνει την όλη υπόθεση κάτι σαν προσωπικό στοίχημα.

Προφανώς όλοι, μαζί και οι ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι, αναμένουν ως το τέλος του μήνα να δουν τι θα κάνει το Υπουργείο Άμυνας και ιδιαιτέρως το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ως ο μεγαλύτερος πιστωτής, έχει να φάει και γενναίο «κούρεμα».

Αναμονή με μπόλικη αγωνία, καθώς α) οι διεκδικητές για το πρόγραμμα των κορβετών είναι αρκετοί και ισχυροί, ενώ β) όπως λένε διάφορες κακές γλώσσες, το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένο με την πίεση που δέχεται, κι όχι μόνο για το «κούρεμα» αλλά γενικότερα για την υπόθεση της Ελευσίνας.

Δύσκολα τα πράγματα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v