Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 11 2023

Στο στόχαστρο Ισραηλινών η Intracom Defence - Επιθετική η Winex στην Intrakat - Σφηνάκια για Κυπριώτη και Trade Logistics

Στο στόχαστρο Ισραηλινών η Intracom Defence - Επιθετική η Winex στην Intrakat - Σφηνάκια για Κυπριώτη και Trade Logistics

TRADE LOGISTICS: Με το ποσό του 1,118 εκατ. ευρώ ενισχύεται (μέσω φορολογικής απαλλαγής) από τον Αναπτυξιακό Νόμο το αποθηκευτικό συγκρότημα της Trade Logistics (θυγατρικής της Trade Estates, της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή) στα Οινόφυτα.

Το έργο υπήχθη στις σχετικές πρόνοιες για την εγκατάσταση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού (αυτοματισμοί).

Σημειώνεται πως ολόκληρη η επένδυση για τις 25.000 τ.μ. του logistics center, το οποίο ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο, άγγιξε τα 12 εκατ. ευρώ. Αφορά σε ένα από τα βασικά hubs του ομίλου για την εξυπηρέτηση των λιανικών του concept, όπως η Intersport και οσονούπω και η Holland & Barret αλλά και για την εξυπηρέτηση τρίτων παικτών.

Αποτελεί δε μέρος του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της ΑΕΕΑΠ του ομίλου, η οποία οδεύει προς ανεξαρτητοποίηση.

 

ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ: Για τον Απρίλιο έχει μετατεθεί το επόμενο επεισόδιο στο πολυετές σίριαλ που αφορά την εξαγορά των δανείων του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη από τη HIG. Μπορεί το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο να είναι επί της ουσίας μέτοχος του ομίλου Κυπριώτη, αφού κατέχει πλέον το 45% της εταιρείας, ποσοστό που απέκτησε από την αδελφή του Κωνσταντίνου Κυπριώτη, Μιράντα, ωστόσο, ο ξενοδόχος της Κω, ο οποίος είναι κάτοχος του υπόλοιπου 55%, δεν αποδέχεται τη HIG ως μέτοχο, ούτε τη δέχεται στο διοικητικό συμβούλιο του φερώνυμου ομίλου, με τη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών να μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες.

Οσο για το ποιος θα αναλάβει τη λειτουργία των ξενοδοχείων ενόψει της νέας σεζόν, αυτό παραμένει άλυτο μυστήριο, καθώς από τη μία ο όμιλος Κυπριώτη έχει συνάψει σχετική συμφωνία με τη HotelBrain και από την άλλη η HIG κρατάει κλειστά τα χαρτιά της…

Για την ώρα, πάντως, η HIG έχει προσφύγει στο άρθρο 64 για αναδιάρθρωση της εταιρείας, διεκδικώντας παράλληλα τα δικαιώματα του 45%. Και έπεται συνέχεια, όπως φαίνεται…

Πάντως, ο όμιλος Κυπριώτη, ο οποίος διαθέτει πέντε ξενοδοχεία στην Κω, έχει πλέον συνολικά χρέη που υπερβαίνουν τα 180 εκατ. ευρώ, με τη HIG να έχει εξαγοράσει τα δάνεια της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 140 εκατ. ευρώ, που σήμερα έχουν φτάσει στα 166 εκατ. ευρώ…

 

INTRAKAT - AMK: Την πρώτη κιόλας μέρα της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προτίμησης (4 Ιανουαρίου) στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ο διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της εταιρείας Α. Εξάρχου μέσω της Winex απέκτησε δύο εκατομμύρια δικαιώματα προτίμησης, στέλνοντας το μήνυμά του.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο ίδιος μέσω της Winex Investments Limited όσο και οι λοιποί μέτοχοι της εν λόγω επενδυτικής εταιρείας Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης, αλλά και δύο ακόμη εφοπλιστές μέτοχοι της Ιντρακάτ έχουν δεσμευθεί ότι θα καλύψουν τυχόν αδιάθετα δικαιώματα προτίμησης.

Ειδικά η Winex έχει ενημερώσει ότι προτίθεται να καλύψει τουλάχιστον 15 εκατ. από τα τυχόν αδιάθετα, πέραν της αναλογικής συμμετοχής της στην ΑΜΚ των 100 εκατ. ευρώ.

 

ΙΝΤΚΑ- IDE: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Intracom και ισραηλινού ομίλου για την πώληση της Intracom Defence (IDE), χωρίς να προκύπτει προσώρας επιβεβαιωμένη συμφωνία.

Οι Ισραηλινοί διενήργησαν στο τέλος της περασμένης χρονιάς due diligence στην IDE, με βάση το οποίο επιβεβαίωσαν το οικονομικό σκέλος της μη δεσμευτικής προσφοράς τους. Έθεσαν, όμως, αιρέσεις επί άλλων θεμάτων, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αρθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Intracom μετατρέπεται σε 100% εταιρεία επενδύσεων και εφόσον οι Ισραηλινοί άρουν τις αιρέσεις τους, το deal θα κλείσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v