Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 11 2023

Η στόχευση Σκλαβενίτη στις εξαγορές που έρχονται - Επενδύσεις από το νέο απόκτημα Ταμβακάκη - Ξεκινά την… επίθεση η Nova

Η στόχευση Σκλαβενίτη στις εξαγορές που έρχονται - Επενδύσεις από το νέο απόκτημα Ταμβακάκη - Ξεκινά την… επίθεση η Nova

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Δύο γερμανικές αλυσίδες discount, η Aldi και η Lidl, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι στη βρετανική αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία της Kantar, τις 12 τελευταίες εβδομάδες του 2022 -έως τις 25 Δεκεμβρίου-, οι πωλήσεις της πρώτης αυξήθηκαν 27% και της δεύτερης κατά 23,9%.
Αν διερωτάστε τι έκαναν τα παραδοσιακά βρετανικά «μπακάλικα», η Asda σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 6,4%, ακολουθούμενη από τη Sainsbury's και την Tesco, οι οποίες βελτίωσαν τα έσοδά τους κατά 6,2% και 6% αντίστοιχα, με τη Morrisons να εμφανίζει κάμψη 2,9% στις πωλήσεις της. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο για την κατανάλωση στη Γηραιά Αλβιώνα είναι ότι οι πωλήσεις προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αυξήθηκαν 13,3%, έναντι αύξησης 4,7% στα επώνυμα brands.

 

SAINSBURY’S: Ο λιανεμπορικός όμιλος που στηρίζει τους εργαζόμενους δεν είναι ούτε η Lidl ούτε η Aldi, αλλά ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury's, που ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς για τους 127.000 ωρομίσθιους εργαζομένους του σε τουλάχιστον 11 £ την ώρα από 10,25 £ που είναι σήμερα.
Αυτό θα γίνει από τον Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια της αλυσίδας να διατηρήσει το προσωπικό και να προσελκύσει νέο. Ο όμιλος έχει επίσης επεκτείνει το δωρεάν φαγητό κατά τη διάρκεια των βαρδιών για το προσωπικό των καταστημάτων και των αποθηκών για άλλους έξι μήνες, ενώ αυξάνει επίσης εκπτώσεις που προσφέρει για αγορές.

 

NOVA: Σήμερα κάνει… πρεμιέρα ο νέος τηλεπικοινωνιακός φορέας, αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Wind και Nova, ανακοινώνοντας την εμπορική πολιτική του.
Ηδη οι πελάτες της Wind και της Nova έχουν ενημερωθεί με μηνύματα για τις αλλαγές ακόμα και στον τρόπο πληρωμής των λογαριασμών τους, ενώ ξεκίνησαν και οι προσφορές για δωρεάν ένα μήνα στην πλατφόρμα της Nova για ένταξη στα προγράμματα του νέου oμίλου.
Η Nova, όπως είναι η ονομασία του νέου παρόχου, θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet και συνδρομητική τηλεόραση, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε οπτικές ίνες και 5G.
Όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα, η νέα Nova θα προχωρήσει σε μια «επιθετική» εμπορική πολιτική, με «όπλο» τις συνέργειες με την (πρώην) Wind, μέσω και των 285 καταστημάτων της Nova.
Μένει να δούμε αν η πολιτική αυτή φέρει τον νέο πάροχο στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω τη Vodafone. Περιμένουμε τις εξελίξεις …

 

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Η στήλη σάς είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι υπάρχει mandate για νέες εξαγορές από τον market leader του κλάδου. Πέρυσι, όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr, απέκτησε 9 καταστήματα της αλυσίδας SEP Markets και 4 καταστήματα της Γεγός.
Η επέκταση σε περιοχές όπου σήμερα ο όμιλος δεν έχει το μερίδιο που επιθυμεί, αποτελεί τον οδηγό για τις επόμενες κινήσεις του. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει κάποιες αρχικές συζητήσεις με την εταιρεία Σανίδας-Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ, με έδρα τη Λάρισα, η οποία φέρει την ταμπέλα «AS Αγορά», όμως δεν υπάρχει συμφωνία στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν στη στήλη πηγές από τη Σκλαβενίτης.
Συζητήσεις, πάντως, δεν έχουν γίνει μόνο με την AS Αγορά. Πριν από λίγες εβδομάδες, επαφές, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν, είχαν γίνει και με αλυσίδα από τη Δυτική Ελλάδα. Δεν είναι οι μοναδικές καθώς η εταιρεία μιλά με αλυσίδες που επιθυμούν το δίκτυό τους να περιέλθει στον έλεγχό της. Για ό,τι νεότερο από το μέτωπο εδώ είμαστε για να σας ενημερώσουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: Πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε., αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, επένδυσε 6 εκατ. ευρώ αποκτώντας μειοψηφική συμμετοχή στην Αρχειοθήκη Α.Ε.
Πριν από λίγες ημέρες, επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιοποίησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης και φύλαξης ηλεκτρονικού και φυσικού αρχείου, εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Η νέα επένδυση, άνω των 3,284 εκατ. ευρώ, αφορά στην επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας Logistics 3Pl και διαχείρισης αρχείων της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v