Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2003

Πληροφορίες συγχώνευσης Seafarm- Ευρωσυμμετοχών

Έντονη ήταν χθες Τετάρτη, η διαρροή πληροφοριών σε ορισμένους κύκλους της αγοράς, αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας για την συγχώνευση των εταιριών Sea Farm και Ευρωσυμμετοχές.

Η φήμη πάντως, σίγουρα αποτυπώθηκε αρκούντως στο ταμπλό, αφού οδήγησε σε σημαντική αύξηση τιμής τις μετοχές των δύο εμπλεκόμενων εταιριών, ενώ... επιδράσεις δέχθηκαν και άλλες μετοχές, όπως αυτές της Σελόντα και της Νηρέας.



Υψηλά ιστάμενες πηγές προσκείμενες στην μία εταιρία αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την σχετική φημολογία, δίχως όμως να αποκλείουν μία άλλη πληροφορία, ότι αναζητούν λύσεις ”εντός του κλάδου”.

Αντίθετα, ανταγωνιστές της εταιρίας - και όχι μόνον αυτοί, το ίδιο συνέβη και με... έμπιστους πράκτορες του Χαμαιλέοντος!- παρουσίαζαν την προοπτική συγχώνευσης της Sea Farm και των Ευρωσυμμετοχών ως ”δεδομένο” γεγονός που θα επιβεβαιωθεί εντός ολίγων ημερών, πιθανώς δε και τη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθούν δύο παράγοντες που έχουν... σημασία.

Πρώτον, οι Ευρωσυμμετοχές έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα...ψάρια λόγω της θυγατρικής τους που ειδικεύεται στις...ψαροτροφές, αλλά και των εν εξελίξει συμφωνίων με τη Veterin για την από κοινού ανάπτυξη στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας.

Δεύτερον, εκτός της Ευρωσυμμετοχές και η Seafarm Ionian έχει ιδιαίτερα πολυπληθές μετοχολόγιο, καθώς ο βασικός μέτοχος κ. Λέανδρος εμφανίζεται να έχει περίπου 30%, τόσο όσο εμφανίζεται να έχει μέσω εταιριών που ελέγχει ο κ. Κυριακού στις Ευρωσυμμετοχές.

Επιπροσθέτως, στη Sea Farm o κ. Σταύρος Παπαγεωργίου (της Sanyo) έχει 18% και η Σελόντα του κ. Στεφανή το... 19,6%! Εξ ου υποθέτουμε και η χθεσινή...αντίδραση της τελευταίας στη σχετική φημολογία!

Στις Ευρωσυμμετοχές, άλλος μέτοχος με αντιστοίχως υψηλά ποσοστά δεν φαίνεται να υφίσταται. Κάτι... ταληράκια ”παίζουνε” μόνον!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v