Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2003

Ο κ. Καρατζάς, η Connection και το... παρελθόν

Την έριξε τη... μπηχτή του στις άλλες τράπεζες ο κ. Καρατζάς, τονίζοντας χθες ότι η Εθνική είχε προβλέψει τις πιθανές εξελίξεις στη πορεία της Connection, γι αυτό και δεν της παραχωρούσε πιστώσεις.

Τα λεγόμενα του είναι απολύτως αληθή. Πράγματι η Eθνική δεν μπήκε στη διαδικασία χορηγήσεων προς την Connection, ούτε βεβαίως συμμετείχε στο κοινοπρακτικό του περασμένου Αυγούστου.

Τι δεν είπε ο κ. Καρατζάς; Το...λόγο για τον οποίο ήταν τόσο κατηγορηματικά αντίθετη η Εθνική, ενώ άλλες τράπεζες που γνώριζαν τα ίδια γεγονότα, τελικά προχώρησαν στην παροχή πιστώσεων.

Η αναζήτηση αυτού του λόγου οδηγεί, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, στο...παρελθόν, το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αφού καθείς έχει την ιστορία του, προσωπική και γενικότερη στη μικρή αγορά των Αθηνών.

Στην περίπτωσή μας λοιπόν η Εθνική ακολούθησε πιστά τα υποστηριζόμενα όχι από ένα, αλλά από τρία λαϊκά αποφθέγματα.

Το πρώτο ήταν το... ” Επαθα κι έμαθα”, το δεύτερο... ”το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” και το τρίτο και πιο φαρμακερό (ως προς την υπόθεση που εξετάζουμε ), το... ”σόι πάει το..βασίλειο”.

Κι έτσι κατέληξαν πέραν των υπολοίπων risk factors να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που άπτονται της κληρονομικότητας και της εξέλιξης με την... δαρβινική της έννοια.

Οι άλλες πάλι τράπεζες φαίνεται ότι προτίμησαν κατά τρόπον τινά να υιοθετήσουν δύο άλλες ρήσεις: Το... ”αμαρτίαις γονέων παιδεύουσιν τέκνα”, αλλά και το ”αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις”.

Και βεβαίως κατέληξαν στο...” ας πρόσεχες”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v