Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2003

Τι συμβαίνει με την ΙΜΑΚΟ και τη μετοχή της;

Σχεδόν το 1/3 της αξίας της έχει χάσει μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η μετοχή της εταιρίας ΙΜΑΚΟ, συμφερόντων του κ. Πέτρου Κωστόπουλου, ενώ σε σχέση με δύο χρόνια πριν, οι απώλειες αγγίζουν το 87%!!

Αυτό που φαίνεται να εντυπωσίαζει την αγορά είναι το γεγονός ότι ο Κύπριος κροίσος Χρήστος Ιωάννου, ο οποίος κατείχε αρχικά το 30,21% της ΙΜΑΚΟ, όντας συνεργάτης αλλά και φίλος του κ. Κωστόπουλου, εμφανίζεται να μειώνει τη συμμετοχή του.

Η συμμετοχή του κ. Ιωάννου ανέρχεται πλέον επίσημα σε 26,34%, κατόπιν και της πώλησης 156.570 μετοχών στις 12 Φεβρουαρίου.

Γιατί όμως επέλεξε ο- γνωστός για την οικονομική του επιφάνεια- κ. Ιωάννου, να εισπράξει με τον τρόπο αυτό περίπου... 50 εκατ. δρχ. όταν μάλιστα η μετοχή προσέγγιζε τα ιστορικά χαμηλά της;

Σημειωτέον ότι η ΙΜΑΚΟ παρουσιάζει στο 9μηνο ζημία σε ενοποιημένο επίπεδο, σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών αντίστοιχου ύψους στο 9μηνο του 2001.

Επιπροσθέτως, οι υποχρεώσεις του τελευταίου 9μήνου ανέρχονται σε 22 εκατ. ευρώ με κύκλο εργασιών στα 18,5 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Δεδομένης της πορείας της μετοχής το τελευταίο διάστημα, είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι υπάρχουν διάφορες ”φήμες” στην αγορά. Αλλωστε φήμες υπάρχουν για ένα σωρό εταιρίες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v