Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2003

Οι άλλοι ”δείκτες” της μικρής μας αγοράς...

Τι θα κάνει η Σοφοκλέους το επόμενο διάστημα; Η ερώτηση ακούστηκε συχνά τελευταία ενώ υπήρξαν και αισιόδοξοι που είδαν το short squeeze που έγινε σε ορισμένες συνεδριάσεις στα παράγωγα ως ένδειξη πιθανής ανάκαμψης.

Ωστόσο, ο συνδυασμός ορισμένων παραγόντων, μάλλον δημιουργεί ανησυχίες περί του αντιθέτου...

Για πολλές συνεδριάσεις, η Σοφοκλέους έχει κινηθεί σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης 30 μονάδων, το οποίο προμηνύει... έξοδο. Σημειώστε τώρα ότι:

α) Τα αποτελέσματα του 2002 πρέπει να έχουν ανακοινωθεί απ όλες τις εισηγμένες ως το τέλος του μήνα, πλην όμως ως τώρα έχουν δημοσιοποιήσει αποτελέσματα περίπου το... 10% των εταιριών. Που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε... θετικές εκπλήξεις, αλλά αρνητικές, ως δείχνει η... παράδοση για όσους προτιμούν να καθυστερήσουν τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

β) Οι εκροές από τα μετοχικά αμοιβαία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες έχουν φτάσει τα 55 εκατ. ευρώ ήτοι τα 19 δισ. δρχ. Με αυτό το ρυθμό ως το τέλος του έτους θα έχουν αποχωρήσει πάνω από 120 δισ. δρχ από τη Σοφοκλέους!

γ) Το γενικότερο περιβάλλον δεν είναι και τόσο καλό. Στην Ελλάδα φαίνεται να ξεκινά μια ”σφαγή συμφερόντων” σε όλα τα επίπεδα. Στο εξωτερικό, οι αγορές άρχισαν πάλι να κινούνται πτωτικά, μιας και ..ξαναθυμήθηκαν το Ιράκ.

Ολα αυτά δεν προμηνύουν βεβαίως ”έξοδο” από το στενός εύρος διακύμανσης, με στόχο προς τα πάνω....

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v