Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2003

Περί της Forthnet και των stock options No2

Ο Χαμαιλέων δεν μπορεί παρά να επικροτήσει την ευαισθησία ορισμένων στελεχών της Forthnet, που με αφορμή δημοσίευμα της στήλης έσπευσαν να παράσχουν διευκρινήσεις - με στοιχεία- για το θέμα των stock options και την εξάσκηση τους από υπαλλήλους και στελέχη.

Οπως ελέχθη, το πρόγραμμα των stock options δεν αφορούσε μόνο στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, αλλά το προσωπικό στο σύνολό του, παρότι τελικώς ενεγράφησαν μόνον 80 άτομα, από διάφορες βαθμίδες της ιεραρχίας.

Επί συνόλου περίπου 150.000 μετοχών που διατέθηκαν μέσω του προγράμματος, ρευστοποιήθηκαν, όπως ενημερώνουν οι ίδιες πηγές, περίπου 12.000 τεμάχια έως και τη συνεδρίαση της Πέμπτης, 10.000 εξ αυτών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ήτοι στις 12 τρέχοντος.

Κατά συνέπεια, λένε, η πίεση στη μετοχή, μάλλον πρέπει να αποδοθεί στο... ”φόβο των Ιουδαίων” παρά στις πραγματικές ρευστοποιήσεις από κατόχους του stock option.

Πάντως το γεγόνός ότι βραχυχρόνια υπήρξε εντατικοποίηση του ρυθμού των πωλήσεων και αύξηση των συναλλαγών, μένει πέραν πάσης αμφιβολίας, ίσως από κατόχους και... παλαιότερων μετοχών, που έκαναν... arbitrage

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v