Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2003

Μια όχι και τόσο απλή είδηση για την Ινφορμάτικς

Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της Ινφορμάτικς κατόπιν αιτήσεως του μετόχου της κου Γεωργίου Κοντοδήμου. Αυτή είναι εκ πρώτης όψεως η απλή... ”είδηση”, διαβάζοντας τις γραμμές της ανακοίνωσης.

Ο λόγος όμως που ο κύριος Γ. Κοντοδήμος, ο οποίος κατέχει το 15,86% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ζήτησε την αναβολή της συνέλευσης δεν είναι καθόλου απλός...

Ο προαναφερόμενος μέτοχος ζήτησε την αναβολή εξ αιτίας ενός θέματος της έκτακτης γενικής συνέλευσης, το οποίο αφορά στην επανέγκριση της απόφασης για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Κι αυτό επειδή στις αμέσως επόμενες ημέρες ”αναμένει εξελίξεις στον τομέα των προσωπικών του οικονομικών οι οποίες θα επηρεάσουν τη δυνατότητα δηλώσεως των προθέσεων του, όπως τον υποχρεώνει η Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Χ.Α., αριθμός 47”.



Εμείς δεν ξέραμε, ψάξαμε όμως και βρήκαμε καθότι ”ψύλοι στα αυτιά μας μπήκανε” και σας ενημερώνουμε προς πάσα χρήση, ότι η εν λόγω απόφαση του ΔΣ του ΧΑ αναφέρει:

”Η εταιρία παραθέτει στο Ενημερωτικό Δελτίο της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου λεπτομερή στοιχεία για τις προθέσεις των κύριων μετόχων όπως παρουσιάστηκαν στη Γ.Σ σχετικά με τη διατήρηση ή μη του ποσοστού που κατέχουν έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών, καθώς επίσης και σχετικά με την ενημέρωση που έκαναν προς την Γ.Σ ως προς την πρόθεσή τους να διατηρήσουν ή όχι τα ποσοστά τους για 6 μήνες μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση.”

Συμπέρασμα: Ή ο κύριος Κοντοδήμος προτίθεται να πουλήσει το ποσοστό του στις αμέσως επόμενες ημέρες, ή αναμένεται να κλείσει την συμφωνία για την πώληση μέρους του ποσοστού του σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες, ή τέλος πάντων δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρος για το τι θα κάνει προσεχώς.

Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται όμως να είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα διατηρήσει το ποσοστό του ή όχι για 6 μήνες μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση.

Μήπως επίκεινται σοβαρές μετοχικές αλλαγές στην εταιρία;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v