Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2003

Space Hellas: Προβλέψεις... lost in space

Ιδιαίτερα αισιόδοξη εμφανίζεται η διοίκηση της Space Hellas στην μακροσκελή απάντησή της προς το ΧΑ σε σχέση με τα αίτια που διαμόρφωσαν την οικονομική της κατάσταση για το 2002 με τις ζημιές της να ανέρχονται στα 4,386 εκατ. ευρώ.

Εμείς έχουμε κάθε λόγο να πιστέψουμε τα όσα η διοίκηση της εταιρίας με ειλικρινή διάθεση παραθέτει ως βασικές αιτίες που την οδήγησαν στην καταγραφή των όποιων ζημιών.

Επιφυλασσόμαστε όμως για το τελευταίο μέρος της επιστολής της στο οποίο αναφέρεται ότι θα υπάρξει θετική αναστροφή στα αποτελέσματά της, γεγονός που, ως αναγράφεται, θα διαφανεί άμεσα από τις τριμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις.

Όχι ότι δεν θέλουμε και αυτό το μέρος να το πιστέψουμε, απλά οι διοίκηση της εισηγμένης με τις όποιες προβλέψεις έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά και μάλλον δείχνει να είναι ” lost in Space”.

Οι προβλέψεις της για το 2001 ήταν ενίσχυση κερδών κατά 30-35% σε σχέση με το 2000. Η πραγματικότητα όμως απείχε παρασάγκας, καθώς το 2001 η εταιρία πραγματοποίησε κέρδη μόλις 8,8 εκατ. δρχ., από 948 εκατ. δρχ. που είχε το 2000, μείωση σε ποσοστό που καλύτερα να μην αναφέρουμε.

Στις αρχές του 2002, η διοίκηση είχε προβλέψει αύξηση κερδών 30%, όταν όμως βγήκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου αναγκάστηκε σε μάζεμα των δηλώσεών της καθώς όπως ανέφερε τότε, ”ο συνδυασμός της υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος, αλλά κυρίως η καθυστέρηση σημαντικών και μεγάλων έργων του Γ’ ΚΠΣ την καθιστά επιφυλακτική σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους”.

Εν αναμονή λοιπόν της επαλήθευσης ή μη των νέων προβλέψεων της διοίκησης για το τρίμηνο αλλά και για ένα θετικότερο 2003... παραμένουμε και εμείς άκρως επιφυλακτικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v