Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2002

Πολλή κουβέντα για το… τίποτα στην ακτοπλοΐα

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αναμένουν ότι το Υπουργείο ναυτιλίας θα κάνει τελικά δεκτές τις προτάσεις τους για νέες αυξήσεις των ναύλων, οπότε και απομακρύνεται το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και συνεργασιών στον κλάδο!

Υπάρχει βέβαια και ένας πρόσθετος λόγος που οδηγεί σε ”ναυάγιο” τις όποιες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει. Το γεγονός ότι οι τράπεζες οδηγούνται σε νέα διευθέτηση των κοινοπρακτικών δανείων που έχουν ήδη συνάψει με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, από την στιγμή που διαπιστώνεται ότι υπάρχει αδιέξοδο με τους παρόντες όρους.

Οι νέες αυτές εξελίξεις δημιουργούν βέβαια σοβαρά ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα όλων των συναντήσεων και των επαφών που έγιναν τους τελευταίους μήνες μεταξύ των επιχειρηματιών του κλάδου. Αποδεικνύεται τελικά ότι οι επαφές αυτές είχαν περισσότερο… κοινωνικό χαρακτήρα και ότι δεν υπήρξε η αποφασιστικότητα για ”γενναίες” αποφάσεις.

Ειδικά στην περίπτωση της ΑΝΕΚ υπάρχει ένας πρόσθετος ανασταλτικός παράγοντας. Η θητεία της παρούσας διοίκησης , λήγει το προσεχές καλοκαίρι και σε… προεκλογική περίοδο δεν θεωρείται… ”σώφρων” να λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v