Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2003

Οι ”θεσμικοί” της αγοράς μας

Ενα από τα δήθεν ”μυστικά” της ταλαίπωρης αγοράς μας είναι ο ρόλος τον οποίο έπαιξαν διάφοροι δήθεν ”θεσμικοί” στα όσα ”εγκλήματα” έγιναν στη Σοφοκλέους πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη χρυσή περίοδο του 1999-2000.

Πριν κάποιοι υποκριτές σπεύσουν να κατηγορήσουν το Χαμαιλέοντα ότι ”πλήττει” γενικώς το θεσμό, καλό θα ήταν (αφού ρίξουν μια ματιά στα χαρτοφυλάκια και τις αποδόσεις τους) να ρωτήσουν εάν ένας διαχειριστής δύναται και πρέπει να επενδύει ο ίδιος σε μετοχές εισηγμένων (ή υποψήφιων για εισαγωγή) στο ΧΑ εταιριών, πολύ δε περισσότερο όταν -πριν ή μετά δεν έχει σημασία- τοποθετείται στην ίδια εταιρία το ”κεφάλαιο” το οποίο διαχειρίζεται...

Επίσης, όσοι ενδεχομένως θέλουν να κάνουν λόγο για το κύρος του θεσμού καλόν θα είναι να μας πουν για παράδειγμα τι ακριβώς έκαναν ”συλλογικά” ή ατομικά, όταν το 1999 υπήρχαν εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου που διαπραγματεύονταν με premium... 800%.

Ή τι έχουν να πουν για περιπτώσεις υπερβολικών premium ”τη σήμερον ημέρα”.

Εάν λοιπόν τα ”σάπια φρούτα” χαλούν το όνομα των υπολοίπων, εκείνοι θα πρέπει να τους απομονώσουν και να προασπίσουν το κύρος και τη δουλειά τους

ΥΓ: Φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις ”μεγαλοδιαχειριστών”, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε πρώτης τάξεως επενδυτές για την... πάρτη τους. Η περίπτωση του ενός απασχόλησε εντόνως τη δημοσιότητα προ ολίγου καιρού.

Ετερος, εμφανίζεται να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην αγορά, παρότι κάποιες πληροφορίες τον θέλουν να είναι... ”σιγανοπαπαδιά” ολκής, με ειδίκευση στις... παραδοσιακές σχέσεις.

Το καλό με αυτόν είναι ότι φροντίζει να είναι αποδοτικός γενικότερα και όχι μόνον για την... πάρτη του

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v