Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2003

Ο άγνωστος ... αμερικανοευρωπαϊκός πόλεμος!!

Σημαντική θέση στην ειδησεογραφία του πρακτορείου Reuters κατέλαβαν χθες οι... εμπορικές αντιδράσεις στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, ή για να γίνουμε περισσότερο σαφείς, η αντίδραση καταναλωτών αλλά και επιχειρηματιών στην κίνηση των ΗΠΑ να γράψουν στα ”παλιά τους τα παπούτσια” τη θέληση της ”παλαιάς” - κατά Ράμσφελντ- Ευρώπης, να μην γίνει αυτός ο πόλεμος.

Οπως αναφέρεται στο θέμα του Reuters, πέραν κάποιων οργανώσεων που άνοιξαν πόλεμο στις ΗΠΑ και καλούν τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν τα αμερικανικά προϊόντα, υπάρχουν και επιχειρήσεις - όχι βεβαίως κολοσσοί- που αποφάσισαν να κόψουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τις συνεργασίες τους με αμερικανικές επιχειρήσεις!!!

Η αντίδραση αυτή- μια άλλη εκδήλωση σφοδρής διαμαρτυρίας και αντιαμερικανικού ”αισθήματος” έρχεται να πλαισιώσει τις πολυπληθείς αντιπολεμικές συγκεντρώσεις.

Βεβαίως και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αρχίζει και δημιουργείται αντίστοιχο ”κλίμα” εναντίον των γαλλικών κυρίως προϊόντων.

Καμία σχέση με την ατμόσφαιρα παγκοσμιοποίησης του πρόσφατου παρελθόντος.

Και το ερώτημα είναι αν η τάση αυτή θα αποδειχτεί προσωρινή, ή θα οξυνθεί με το πέρασμα του χρόνου, κάτι που εν μέρει εξαρτάται από τις περαιτέρω κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εν μέρει βεβαίως έχει να κάνει και με τον ”κρυφό πόλεμο” μεταξύ ευρώ και δολαρίου, δηλαδή μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΗΠΑ, που σύμφωνα με τους... συνομωσιολόγους μαίνεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο!

Φαίνεται πάντως ότι το ”ρήγμα” σε αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε Δυτικό Κόσμο είναι βαθύ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v