Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2003

Τα... ”χάλια” της Σαραντής και οι παλαιοί μέτοχοι

Mε ευχαρίστηση ο Χαμαιλέων πληροφορήθηκε την έκδοση ανακοίνωσης εκ μέρους της εταιρίας Σαραντής, η οποία σχετίζεται άμεσα με σχόλιο της στήλης που έγινε προ ημερών, με αφορμή την κάκιστη πορεία της νεοεισαχθείσας μετοχής της.

Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων:

”Σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου στα οποία πιθανολογούνται ρευστοποιήσεις θέσεων των παλαιών μετόχων της ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. κατά τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας στο Χ.Α., το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας γνωστοποιεί ότι: ”Όλοι οι παλαιοί μέτοχοι της εταιρίας ανεξαρτήτως ποσοστού, σε ουδεμία πώληση μετοχών έχουν προβεί ούτε προτίθενται να πωλήσουν μετοχές, όπως άλλωστε έχουν δεσμευθεί με σχετικές επιστολές που έχουν απευθύνει προς του Δ.Σ. του Χ.Α. και εμπεριέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. για την εισαγωγή της στην Παράλληλη αγορά του Χ.Α.”

Ερχόμεθα λοιπόν να ρωτήσουμε τη διοίκηση της εταιρίας εάν έχει άποψη για τον καταιγισμό των πωλήσεων που παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες, δηλαδή σε δύο καθαρά ΑΝΟΔΙΚΕΣ συνεδριάσεις του ΧΑ.

Μήπως θα έπρεπε επίσης να ερωτηθούν επ αυτού, όχι από μας αλλά από άλλους πιο... αρμόδιους, ο κύριος ανάδοχος, ο σύμβουλος έκδοσης και ενδεχομένως οι θεσμικοί που έσπευσαν να υπερ-καλύψουν τη Δημόσια Εγγραφή, με αποτέλεσμα η τιμή διάθεσης να οριστεί στο ανώτατο όριο του εύρους τιμής;

Διότι ακόμη και σήμερα η τρέχουσα τιμή είναι στα 0,74 ευρώ, με τιμή διάθεσης το 1,05 ευρώ και τιμή ”ανοίγματος” το 1,2 ευρώ. Η αγορά όμως δεν έχει πέσει, έχει ανέβει από την ημέρα εισαγωγής!!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v