Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2003

Η ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ και η αύξηση της… Άρτας

Από τις 25 Οκτωβρίου του 2002 φαίνεται να την… πολεμάει την αύξηση κεφαλαίου η γνωστή εισηγμένη εταιρία ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ, η μετοχή της οποίας θα... κοσμεί συντόμως τον δείκτη μετοχών ”Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας”.

Κι όμως ακόμη δεν τα έχει… καταφέρει!!! Κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας της έχει προκύψει, για λόγους που ΣΙΓΟΥΡΑ σχετίζονται με τα ”σχέδια” των βασικών της μετόχων, τα οποία ”παρατηρεί” χρηματιστηριακά ( και μόνον) το φιλοθεάμων ”κοινό” της

Σημειωτέον ότι τους τελευταίους δυόμισι μήνες η εταιρία έχει συγκαλέσει ”μόλις” 4 γενικές συνελεύσεις. Δύο αναβλήθηκαν, μία αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κι άλλη μία – με διαφορά ολίγων ημερών- αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών!!!

Ο Χαμαιλέων σχολίασε σχετικά πρόσφατα ότι η συγκεκριμένη εταιρία από τη μία κάνει αύξηση με την έκδοση νέων μετοχών κι από την άλλη μαζεύει μετοχές της, σε υψηλότερη τιμή από αυτή της αύξησης, προφανώς στηρίζοντας την τιμή του… χάρτου.

Σημειωτέον ότι έχει ήδη αγοραστεί το 2,3 % του μετοχικού κεφαλαίου με μέση τιμή πάνω από τα 3,5 ευρώ, όταν σύμφωνα με την τελευταία συνέλευση (11/04/2003) εγκρίθηκε αύξηση που θα γινόταν στα 2,3 ευρώ με δικαίωμα 1 νέα για 5 παλαιές και με δέσμευση των βασικών μετόχων για τα… αδιάθετα.

Είχαμε λοιπόν εκφράσει την απορία μας γι αυτή την ”πρωτοτυπία”. Και μόλις χθες- με ολίγη καθυστέρηση από τη σχετική ανακοίνωση- προσέξαμε ότι τα πράγματα… αλλάζουν και πάλι!!!

Διότι η ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ συγκάλεσε και… 5η συνέλευση για τις 23/05/2003 ( στο κάτω κάτω εύκολο τους είναι, αφού οι βασικοί μέτοχοι έχουν πάνω από 80% της εταιρίας) , όπου θα εγκριθεί λέει (ξανά!!!) … αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (προφανώς με άλλους όρους) κι ακόμη η παροχή… stock options!!!



Το πρώτο ερώτημα είναι άν οι μετοχές για τα options θα προέλθουν από τις ”ίδιες μετοχές” που αγόρασε η εταιρία. Κι αν ναι, ποια ”στελέχη” θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος; Και σε ποια τιμή;

ΥΓ: Για να δούμε αν η συνέλευση θα γίνει πριν ή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου… Μάλλον για... πριν το βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v