Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2003

Το ”κύμα” πτωχεύσεων και οι αλλαγές στο νόμο!!!

Δέος προκαλεί- ιδίως εάν συγκριθεί με την ακατάσχετη οικονομική... αισιοδοξία ορισμένων κύκλων- το πραγματικό ”μπαράζ” πληροφοριών για επικείμενες πτωχεύσεις μη εισηγμένων, πλην όμως γνωστότατων στο ευρύ κοινό, εταιριών.

Η στήλη διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την ακρίβεια όλων αυτών των πληροφοριών που ”άξαφνα” κατακλύζουν την αγορά. Ωστόσο δεν μπορεί να μην ενοχληθεί από την ”σύμπτωση” των εξαγγελιών περί απλοποίησης και απο-δρακοντοποίησης του πτωχευτικού δικαίου, λίγο πριν ακουστούν κάποια ”κανόνια”.

Κι επειδή τέτοιου είδους συμπτώσεις στην πολιτική δεν υπάρχουν, μάλλον περί πρότερης ενημέρωσης των ”αρμοδίων” για την επερχόμενη ”λαίλαπα” πρέπει να πρόκειται όπως είχε-προφητικά- επισημάνει σχόλιο του Χαμαιλέοντος τον Απρίλιο, το οποίο και παρατίθεται αυτούσιο:

”Λίαν... επίκαιρη ενδέχεται να αποδειχτεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει αλλαγές στο νόμο περί πτωχεύσεων, επιταχύνοντας τις διαδικασίες (από 10 χρόνια σε... έξι μήνες) και δίνοντας στους ”πτωχεύσαντες” μια δεύτερη ευκαιρία να αναλάβουν ξανά επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι... πονηροί της αγοράς προεξοφλούν ήδη, ότι αυτές οι αλλαγές μάλλον απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί επερχόμενο κύμα πτωχεύσεων.

Είναι ίσως προκατειλημμένοι από την πληθώρα ”φωτογραφικών διατάξεων” στη χώρα μας.

Ωστόσο, αν κρίνουμε από τα όσα φτάνουν στ’ αυτιά μας για πολλούς και διάφορους εισηγμένους (!), ως προς την ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει (σύμφωνα με τις... φημολογίες πάντα), δεν αποκλείεται μέσα στην υπερβολή τους να έχουν και κάποια δόση δίκιου.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v