Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2003

Η κα Μπουρμπούλια και τα... Μπουρμπούλια

Βεβαίως, τα ”ξερά” οικονομικά του κ. Γκαργκάνα, ουδόλως μπορούν να συγκριθούν με τα αφηγηματικά ”τερτίπια” που επιτρέπει η υπόθεση της κας Μπουρμπούλια, του έρωτος που σκιαγραφείται ανάμεσα στις γραμμές του δημοσιεύματος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αλλά και του γενικότερου ”πάθους” (με παραπάνω από μίαν έννοια) που προκύπτει από το ανάγνωσμα.

Βίαιες φιγούρες των Δυτικών Προαστίων, υποκλοπές, εκβιασμοί και γνωστά πρόσωπα της Σοφοκλέους, όλα μαζί με την ”εντυπωσιακής εμφάνισης” δικαστική λειτουργό και τον ”μοιραίο” συνοδό της.

Δεδομένου του επωνύμου της εν λόγω ανακρίτριας εμείς παραθέτουμε έναν... συνειρμό γνωστό εις τους κατοίκους της Πάτρας, για τα ”Μπουρμπούλια” του Καρναβαλιού:

” Τα ήθη της εποχής έπαιξαν τον κυριότερο ρόλο για την καθιέρωση των ”ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΩΝ”, καθώς η ώρα πραγματοποίησής τους, παρείχε τη δυνατότητα στις γυναίκες να μπορούν ν’ απουσιάζουν από το σπίτι, προβάλλοντας διάφορες πρόχειρες δικαιολογίες.

Αναμφίβολα τα ήθη σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά, που επέβαλαν την καθιέρωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ωστόσο αυτή εξακολουθεί να συγκινεί και ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς, με το μυστήριο, τη μαγεία και την ζωντάνια να κυριαρχούν.

Διατηρώντας το χαρακτηριστικό ντύσιμο των γυναικών, ώστε αυτές να μην αναγνωρίζονται, σε αντίθεση με τους άντρες που είναι ντυμένοι απλά ”αστικά”, τα ”ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ” αναγνωρίζουν την κυριαρχία της γυναίκας σε αυτό το ιδιόμορφο ”παιχνίδι” του Καρναβαλικού ”φλερτ”.

Η πραγματοποίησή τους παίζει το ρόλο της προεσπερίδας, με το θέατρο ”ΑΠΟΛΛΩΝ” να αποτελεί το σημείο αναφοράς της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η οποία έχει ξεπεράσει σε φήμη τα όρια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του χορού αυτού είναι:

· Το ”μπουρμπούλι” γίνεται πάντα απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο ”ΑΠΟΛΛΩΝ”.

· Οι Ντάμες φορούν υποχρεωτικά μαύρα ντόμινα.

· Η είσοδος για τις γυναίκες είναι δωρεάν, ενώ για τους άνδρες υπάρχει εισιτήριο.

· Τα χορευτικά ζεύγη σχηματίζονται με πρωτοβουλία της ντάμας που συνήθως είναι άγνωστη στον καβαλιέρο.

· Στη χορευτική πίστα ανακατεύονται όλοι χωρίς διάκριση και το κέφι που επικρατεί είναι οργιαστικό.”

Το τελευταίο μάλλον κολλάει... γάντι και στα όσα συνέβησαν παλαιότερα στη Σοφοκλέους”, στη χορευτική πίστα ανακατεύτηκαν όλοι χωρίς διάκριση και το κέφι που επικράτησε ήταν οργιαστικό.”!!!

Προφανώς η υπόθεση της κας Μπουρμπούλια θα διερευνηθεί, όπως άλλωστε επιβάλλεται προκειμένου να αποδοθεί η δικαιοσύνη.

Για το αν η ίδια όμως μπορεί να χρεωθεί γενικώς τον κεντρικό ρόλο της μοιραίας μαυροφορούσας με στολή.. ”ντόμινο”, για την ατιμωρησία των εγκλημάτων της Σοφοκλέους, θα διατηρήσουμε τις αμφιβολίες μας.

Εντύπωσή μας είναι πως η όλη υπόθεση του 1999-2000 στη Σοφοκλέους κινδυνεύει πια να καταλήξει... καρναβάλι, καθώς διάφοροι... μασκαράδες γελάνε με τα όσα διαβάζουν για τους ”μικροκακοποιούς” της ιστορίας, γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι - οι πραγματικοί... μάστορες- είναι στο απυρόβλητο!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v