Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2002

Η χαρά της Σοφοκλέους και η ζήτηση για τον Ξιφία

Να λοιπόν που η Δευτέρα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευχάριστη για τη Σοφοκλέους. Εντυπωσιακή άνοδο μέσα στη γενική ευφορία κατέγραψαν τόσο η Rilken (15,8%) όσο και η ΑΝΕΚ, με το προνόμιο της τελευταίας να ”γράφει” 10,23% ενώ η κοινή ”μόνον” 7,9%!

Υψηλό 52 εβδομάδων κατέγραψε πάντως η προνομιούχος μετοχή της ΞΙΦΙΑΣ, η άνοδος της οποίας προκάλεσε πρόσφατα και επιστολή του ΧΑΑ προς την εταιρία.

Ωστόσο η απάντηση ήταν πως δεν συντρέχει άλλος λόγος για την άνοδο πέρα από την έντονη ζήτηση του επενδυτικού κοινού.

Σημειωτέον ότι η προνομιούχος μετοχή παρουσιάζει αύξηση κατά... 147% στο τελευταίο τρίμηνο, ενώ η κοινή κατά μόλις... 34,2%.

Η εταιρία πρόκειται να αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 5 δισ. δρχ. (14,67 εκατ. ευρώ) με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Μεταξύ των ”θεσμικών” που θα συμμετάσχουν περιλαμβάνονται η Prelium AXEΠΕΥ, η οποία θα αναλάβει σχεδόν το 1/4 της αύξησης, και η NEXUS Επενδυτική με... 0,4%.



Περισσότερες πληροφορίες για τη μετοχή αλλά και για τις σχετικές ανακοινώσεις προς το ΧΑΑ, μπορείτε να βρείτε θέτοντας τον κωδικό ΞΙΦΙΚ ή ΞΙΦΙΠ στο πεδίο ”Αναζήτηση Μετοχής” που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις βασικές ιστοσελίδες του euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v