Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2003

Ζήσε Μάη μου, να βρεις το (εναλλακτικό) δίκιο σου

Τη μάχη στο δύσκολο και άνισο αγώνα κατά του ΟΤΕ κέρδισε εις εκ των εναλλακτικών φορέων σταθερής τηλεφωνίας που είχε πρόσφατα αποτανθεί στην ΕΕΤΤ, κατηγορώντας τον ΟΤΕ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του και εφαρμογή μονοπωλιακών πρακτικών.

Η διοίκηση της προαναφερθείσας εταιρίας έχει φυσικά κάθε λόγο να ”πανηγυρίζει” καθώς –όπως κατά κόρον γράφτηκε στον Τύπο- η απόφαση αυτή της δίνει το δικαίωμα να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας ποσά που αφορούν στις διάφορες παρατυπίες. Το θέμα βεβαίως δεν είναι αν τελικά θα δικαιωθεί η καλή εταιρία –πράγμα σχεδόν βέβαιο- αλλά πότε τελικά θα υπάρξει σχετική απόφαση.

Η όλη υπόθεση μοιάζει να επαναλαμβάνεται δεδομένου ότι ανάλογη καταδικαστική απόφαση είχε εκδόσει η ΕΕΤΤ τον Δεκέμβριο του 1998, έπειτα από καταγγελία της Forthnet για την αποκλειστική τότε χρήση του ΕΠΑΚ (πρόκειται για τον ενιαίο πανελλαδικό αριθμό κλήσης για την dial up κλήση του internet, χρέωση που είναι φυσικά φθηνότερη) από τη θυγατρική του ΟΤΕ, OTEnet.

Η Forthnet τότε είχε αποτανθεί στα αστικά δικαστήρια, μέχρι και σήμερα όμως το θέμα δεν έχει προχωρήσει, καθώς για να εκδικαστεί απαιτείται η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ. Δεδομένης βεβαίως και της έφεσης που θα υποβάλλει ο ΟΤΕ κατά της όποιας απόφασης, η υπόθεση δεν πρόκειται να λήξει –όπως αναφέρουν χαριτολογώντας τα στελέχη της Forthnet- πριν την πάροδο τουλάχιστον 5 ακόμη ετών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v