Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2008

Το στραπάτσο, οι τιμές και τα... τσιγάρα!

Το στραπάτσο, οι τιμές και τα... τσιγάρα!
Θέλετε να αγοράσετε penny stocks; Στη σημερινή Σοφοκλέους της... Λεωφόρου Αθηνών θα βρείτε… μπόλικα. Ακριβώς 89 μετοχές είχαν, με χθεσινό κλείσιμο, τιμή κάτω από το 1 ευρώ!

Πιο εντυπωσιακή περίπτωση, κάτω από το 1 ευρώ (που ίσως να αποδειχτεί εντελώς συγκυριακή), αυτή της Μαΐλλης που έχει βρεθεί στο… 0,83 ευρώ. Από κοντά και η BETANET που έκλεισε στο 0,73 ευρώ με νέα πτώση η οποία μαζεύτηκε έντονα στο τέλος χωρίς να υπάρχει κάποιος (ορατός) λόγος.

Και βέβαια είναι κι άλλες 87 μετοχές, κάποιες από αυτές εταιριών οι οποίες ήταν κάποτε αυτό που λέμε «κραταιές», όπως π.χ. η Πετζετάκις, η Τεχνική Ολυμπιακή και η ΑΕΓΕΚ.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα άμα πάμε με τον κανόνα του… πακέτου (τσιγάρων).

Δεν ξέρουμε τι φταίει περισσότερο, το ότι ακρίβυναν πολύ τα τσιγάρα, το ότι αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των μετοχών στις εισηγμένες ή το ότι έπεσαν πολύ οι τιμές, αλλά δεν είναι καθόλου αστείο να βλέπεις… 164 μετοχές, σχεδόν το μισό της συνολικής αγοράς, να βρίσκονται κάτω από τα 2,2 ευρώ, όσο πουλιέται δηλαδή ένα πακέτο Καρέλια.

Αν μάλιστα καπνίζετε… αμερικάνικη μάρκα, κατά κανόνα κόστους 3,2 ευρώ, οι μετοχές που θα αγοράζατε αν δεν «καίγατε» την επένδυσή σας φτάνουν τις… 204!

Και τα τσιγάρα σύντομα θα ακριβύνουν.

Για τις μετοχές, όμως, δεν είμαστε σίγουροι
...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v