Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2003

Προσδοκίες για τα Σωληνουργεία λόγω... ΣΙΔΕΝΟΡ

Οι λόγοι που οδήγησαν τον όμιλο Βιοχάλκο και τους βασικούς του μετόχους να συγκεντρώσουν τα ποσοστά που κατείχαν στα Σωληνουργεία Κορίνθου, αποκλειστικά στη ΣΙΔΕΝΟΡ (ποσοστά ύψους 37% που καθιστούν την εταιρία βασικότερο μέτοχο της ΣΩΛΚ), φαίνεται ότι προεξοφλούνται θετικά από την αγορά, αφού η μετοχή καταγράφει σημαντική άνοδο, της τάξεως του 23% σε δύο ημέρες.

Ο Χαμαιλέων θυμίζει ότι πρόσφατα υπήρξε αλλαγή στη γενική διεύθυνση της εταιρίας, την οποία ανέλαβε ο κ. Χαράλαμπος Γεώργιος Βατίστας και σημειώνει ότι η κίνηση του ομίλου να εντάξει πλέον επίσημα την ΣΩΛΚ στο δυναμικό του, έστω και με ποσοστό ”καταστατικής μειοψηφίας”, κάτι πρέπει να σημαίνει.

Στο εξής, οι τυπικοί διαχωρισμοί μεταξύ της συγκεκριμένης εταιρίας και του ομίλου, διαχωρισμοί του τύπου ”άλλο ο όμιλος, άλλο οι βασικοί του μέτοχοι που επίσης συμμετέχουν στη Σωληνουργεία” παύουν να ισχύουν.

Είτε πρόκειται απλά για ”ψήφο εμπιστοσύνης” στην πορεία της, είτε για κίνηση που προδιαγράφει επερχόμενες αλλαγές στο ”χάρτη” της εταιρίας και της διακυβέρνησής της, είτε σηματοδοτεί γενικότερες εξελίξεις στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ (ο Χαμαιλέων κάτι έχει ακούσει περί αυτού, πλην όμως επιφυλάσσεται), η κίνηση αυτή δημιούργησε προσδοκίες, οι οποίες και αποτυπώθηκαν στο ταμπλό.

ΥΓ: Προφανώς μέσα από αυτές τις μεταβιβάσεις, αυξάνονται τα ”επιχειρηματικά” περιουσιακά στοιχεία της ΣΙΔΕΝΟΡ και κατ επέκταση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ενώ μεταφέρεται ρευστότητα στους ”πωλητές”, που εν τέλει είναι φυσικά πρόσωπα της γνωστής οικογενείας Στασινόπουλου. Κι αυτό ίσως έχει τη σημασία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v