Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2003

ΔΑΡΙΓΚ: Ρουκέτα η μετοχή, βροχή οι... παραιτήσεις!

Ο Χαμαιλέων δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι από σας έχουν προσέξει την άνοδο της τιμής της μετοχής ΔΑΡΙΓΚ κατά 100% από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε διολισθήσει, ούτε πόσοι πρόσεξαν τη χθεσινή συμπεριφορά της μετοχής που έκλεισε με άνοδο 8,96% και όγκο 483.000 τεμαχίων (όγκο υπερτετραπλάσιο του μέσου ημερήσιου όγκου των τελευταίων 10 ημερών), ο οποίος μάλιστα αντιστοιχεί σχεδόν σε 3% των μετοχών της εταιρίας!!!

Προφανώς οι ”επενδυτές” εκτίμησαν τα... αποτελέσματα τριμήνου τα οποία σύμφωνα με τη συγκεντρωτική ”λίστα” της EFG Securities, στην οποία και ανατρέξαμε, είναι σαφώς χειρότερα από τα περυσινά, σε τζίρο (μείωση κατά 38%), αλλά και σε κέρδη, τα οποία απλά... δεν υπάρχουν.

Αντιθέτως, υπάρχουν ζημίες που φτάνουν τα 500.000 ευρώ, προ φόρων και... τόκων!!!

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα άξια προσοχής. Οπως για παράδειγμα το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες (εντός του 2003) άλλαξαν τέσσερα μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του εξαμελούς διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας. Παραιτήθηκαν δηλαδή... όλα τα μη εκτελεστικά μέλη!!!

Η αντικατάσταση μάλιστα του τελευταίου, ανακοινώθηκε μόλις χθες.

Εμείς θυμίζουμε ότι η εταιρία έχει ήδη γνωστοποιήσει την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (προϋπολογίζοντας μάλιστα το ύψος τους σε άνω των 3 εκατ. ευρώ για τις 31/03/03), όπως επίσης και την προσπάθειά της να διαπραγματευτεί με τις τράπεζες, προ διμήνου και πλέον.

Εν τούτοις, περαιτέρω γνωστοποίηση για την επιτυχία ή όχι των ”εμπιστευτικών” της διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες (ο εντός εισαγωγικών χαρακτηρισμός ανήκει σε σχετική ανακοίνωση της ΔΑΡΙΓΚ, με ημερομηνία... αρχών Απριλίου) δεν έχει υπάρξει ως τώρα...

Γιατί άραγε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v