Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 14 2008

Η μάχη των brokers: Μεταγραφές και... αποχωρήσεις

Η μάχη των brokers: Μεταγραφές και... αποχωρήσεις
Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει... χαμπάρι, αλλά ταυτόχρονα με την επαπειλούμενη ανανέωση του πολιτικού στελεχιακού δυναμικού (έμπαινε... Τσίπρα και λοιποί) συντελείται και στελεχιακή ανανέωση στην εγχώρια κεφαλαιαγορά!

Κάτι οι δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις Σιγάλα και Αλλαμανή (που έχουν στείλει ήδη μερικούς διαχειριστές αθόρυβα στο... σπίτι τους), κάτι τα λαθάκια, κάτι οι οικειοθελείς αποχωρήσεις, η αγορά ζει τη δική της ανανέωση.

Κι αυτό επιφέρει αξιοσημείωτες… καραμπόλες.

Ήδη στο σκέλος των χρηματιστηριακών, μέρος των αλλαγών αποτυπώνεται στα μερίδια (μια ματιά στο τι γίνεται το 2008 θα σας... πείσει), ενώ έπονται κι άλλες εκπλήξεις από ΑΧΕ που κινούνται πέριξ της δεκάδας. Ο κύκλος των μεταγραφών για ενίσχυση μεριδίων, όμως, όπου να 'ναι θα κλείσει.

Στελέχη με ισχυρά πελατολόγια ξένων δεν υπάρχουν άλλωστε πολλά στην ελληνική αγορά, ενώ κάποιοι ξένοι οίκοι με έντονο ενδιαφέρον για το χρηματιστήριό μας στελέχωσαν τα τμήματα πωλήσεων κυρίως με αλλοδαπούς.

Ο νέος κύκλος "αναζήτησης" λοιπόν θα αφορά περισσότερο σε broker-traders με ισχυρά πελατολόγια. Brokers δηλαδή που να “τζιράρουν” τον μήνα πάνω από 7 εκατ. ευρώ.

Βλέπετε, τώρα με τη MiFID και τις απώλειες μεριδίων (αλλά και περιθωρίων κέρδους) από τις συναλλαγές των ξένων, όλοι θέλουν να ενισχύσουν τη θέση τους στην εξυπηρέτηση εγχώριων επενδυτών.

Εξ ου και ο ανταγωνισμός στις επιστροφές που προσφέρουν στους brokers μόλις ξεκίνησε.

Κάπως έτσι, στο νέο σκηνικό, οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές αποκτούν αξία. Μήπως να τη διαπραγματευτούν καλύτερα και οι ίδιοι οι… τελικοί πελάτες;

Διότι η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δει τόσα χρόνια στην Ελλάδα να γίνονται έντονες διαφημιστικές καμπάνιες εταιριών του χώρου, με βάση την τιμή (την... προμήθεια ντε), κάτι που στο εξωτερικό γίνεται... συνέχεια.

Κάτι μας λέει όμως ότι σύντομα θα το... δούμε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v