Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2008

Κατασκευαστικές: Χάσμα αποτιμήσεων και... τιμών!

Κατασκευαστικές: Χάσμα αποτιμήσεων και... τιμών!
Πράγματι, οι αναλυτές δηλώνουν «θερμοί» για τις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου...

Για παράδειγμα, η Εθνική - Ρ&Κ λέει για την Ελληνική Τεχνοδομική ότι «τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (7,82 ευρώ) αποτελούν ένα άριστο σημείο εισόδου για τη μετοχή», λόγω του ανεκτέλεστου υπολοίπου συμβάσεων των 5 δισ. ευρώ, της σταθεροποίησης των περιθωρίων κέρδους στις κατασκευές, των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, της έντονης επέκτασης στο εξωτερικό και μιας σειράς από άλλους λόγους.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η έκθεση της Proton Bank για την J&P Άβαξ, όπου η τιμή-στόχος ήταν περίπου... 80% υψηλότερη από την τρέχουσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον χρηματιστηριακό οίκο, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Από τα 8,70 ευρώ όπου αξιολογείται η μετοχή, μόνο τα 3,04 ευρώ οφείλονται στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού τομέα, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και το real estate.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι, ακόμη και χωρίς την κατασκευαστική δραστηριότητα, η αποτίμηση της J&P Άβαξ είναι αρκετά μεγαλύτερη από την τρέχουσα αποτίμησή της στο ταμπλό.

Κάποιοι αποδίδουν την κακή πορεία των κατασκευαστικών μετοχών στην καθυστέρηση λίγων μηνών που αναμένεται να παρουσιαστεί ως προς την εκκίνηση ορισμένων μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.

Εμείς τι να πούμε. Μακάρι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v