Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2008

Οι short θέσεις και τα αποτελέσματα των τραπεζών

Οι short θέσεις και τα αποτελέσματα των τραπεζών
Με το όπλο στα... χέρια (μήπως και χρειαστεί να... πυροβολήσουν) βρίσκονται, μαθαίνουμε, ορισμένα  μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια, καθώς ξεκινά λίαν συντόμως η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, ενώ οι αναλυτές (ναι, οι ίδιοι που πριν από κάμποσους μήνες τις είχαν όλες για... αγορά) είναι έτοιμοι να ξεψαχνίσουν ακόμη και την τελευταία... ανθυπολεπτομέρεια, μήπως και βρουν "στραβό".

Είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι Ευρωπαίος broker συνιστά από την προηγούμενη εβδομάδα στους πελάτες του σταδιακό άνοιγμα θέσεων... short στο Χ.Α.

Προς το παρόν, όσοι τον άκουσαν γράφουν λογιστικές ζημίες, καθώς το Χ.Α. κατέγραψε άνοδο περίπου 5,5% κατά τις αμέσως προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις.

Με δεδομένο όμως ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η δημοσίευση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου για τις ελληνικές τράπεζες (που ξεκινά μάλιστα με την.... «αγαπημένη» του broker, EFG Eurobank) έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια.

Σημειώστε ότι ο εν λόγω broker και οι πελάτες του αποκόμισαν σημαντικά κέρδη από short θέσεις επί ελληνικών τίτλων τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον περασμένο Μάρτιο.

Πάντως, για να λέμε και τα θετικά, η Alpha Bank αποτελεί τον πρώτο δεικτοβαρή τίτλο του Χ.Α. που διέσπασε ανοδικά το πάνω μέρος του εύρους διακύμανσής του (22,40 ευρώ) κλείνοντας την Παρασκευή στα 22,60 ευρώ αφού ενδοσυνεδριακά είδε και τα 22,90 ευρώ.

Από τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά της θα πάρει η αγορά... πρόγευση για το πώς θα κινηθούν οι υπόλοιπες τράπεζες.
 
Κι απ' ό,τι φαίνεται το κλίμα διεθνώς είναι (λίγο) καλύτερο από πριν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v