Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2008

Σφηνάκια για ΤΙΤΑΝ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΚΑΛΠΙΝΗ

Σφηνάκια για ΤΙΤΑΝ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΚΑΛΠΙΝΗ
ΤΙΤΑΝ: Εντός του τρέχοντος μηνός είναι πιθανόν να εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τα ορυχεία αδρανών υλικών στο Lake Belt. Σημειώστε ότι εφόσον πάρει πίσω την άδεια εξόρυξης, τότε οι περισσότεροι αναλυτές θα προχωρήσουν σε άμεση αναβάθμιση τιμής-στόχου.

--------------------------------------------------------

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Το 2007 τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου του επέτρεψαν να αντισταθμίσει την άνοδο του κόστους δανεισμού. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν συνολικά σε 79,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά σχεδόν 15 εκατ. ευρώ.
 
Αυξήθηκαν όμως και τα έσοδα από 8,4 σε 20,1 εκατ. ευρώ. Έτσι, η καθαρή αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους ήταν μόλις 3 εκατ. ευρώ. Λογικά η ίδια εικόνα, ίσως και καλύτερη, λόγω της μικρής ανόδου των επιτοκίων καταθέσεων, θα υπάρχει και στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

-------------------------------------------------------

ΚΑΛΠΙΝΗΣ: Την πώληση του ακινήτου επί της Λ. Θηβών (παλαιές εγκαταστάσεις) προωθεί η Καλπίνης - Σίμος προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του 5ετούς επενδυτικού της προγράμματος.
 
Νωπή ακόμη η... "τούμπα" της μετοχής μετά το placement (οι απώλειες έφτασαν να ξεπεράσουν το 50% από το τότε υψηλό), αλλά η εταιρία δείχνει να έχει δυνατότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v