Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2008

Η INTRALOT και η μάνα του… «χωσέ»

Η INTRALOT και η μάνα του… «χωσέ»

Κατά 7,69% υποχώρησε χθες η μετοχή της Intralot, ισχυρός ανήρ της οποίας παραμένει ασφαλώς ο (εικονιζόμενος στο σκίτσο με μια δόση... προβληματισμού στην έκφραση) κ. Σ. Κόκκαλης.

Κι όμως, την ίδια ώρα ο διευθ. σύμβουλος της εταιρίας κ. Κ. Αντωνόπουλος περιέγραφε ενώπιον της συνέλευσης των μετόχων, με τα πιο ζωηρά και αισιόδοξα χρώματα, τις προοπτικές της εισηγμένης.

Προέβλεψε διπλασιασμό των μεγεθών της την επόμενη τριετία κι ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς θα έρθει μέσω οργανικής ανάπτυξης στην πρώτη θέση της διεθνούς αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Για φέτος, συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνόπουλος εκτιμά ότι τα κέρδη της Intralot θα φτάσουν τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της θα αναρριχηθεί κατά 37,6% στο 1,15 δισ. ευρώ.

Η δραματική κατάρρευση της μετοχής όμως -την ίδια ημέρα- δεν φαίνεται να συμβαδίζει με την αισιοδοξία του κ. Αντωνόπουλου.

Ρωτήσαμε για τους λόγους της πτώσης και οι λακωνικές απαντήσεις που πήραμε παρέπεμπαν στο τριετές συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ που δημοσιεύτηκε στον Τύπο και που φέρεται να της αποδίδει (της Intralot) περί τα 125 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

Δεν γνωρίζουμε, μας είπαν, ποιο είναι το καθαρό κέρδος από το παραπάνω ποσό, αλλά είναι ασφαλές να εκτιμήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πάει «σούμπιτο» στα κέρδη.

Αν όμως είναι έτσι, τότε όλες αυτές οι διεθνείς δραστηριότητες και οι επιτυχίες που διθυραμβικά εξαγγέλλονται κατά καιρούς πόσο συνεισφέρουν στην κερδοφορία;

Και τι θα γίνει αν αύριο, για οποιονδήποτε λόγο, έρθει ένα τέλος στο προνομιακό συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ και σταματήσει να είναι ο… «μέγας χορηγός» του bottom line της Intralot;

Έτσι, ακολουθώντας το χρηματιστηριακό απόφθεγμα «Η μάνα του χωσέ δεν έκλαψε ποτέ», κάμποσοι πούλησαν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v