Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2008

ΑΤΕ: «Εκτός νυμφώνα» στο deal του ΟΤΕ;

ΑΤΕ: «Εκτός νυμφώνα» στο deal του ΟΤΕ;
 Αμφίβολο είναι πλέον το αν η ΑΤΕ θα γευτεί -άμεσα- μέρος των... καρπών της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ Δημοσίου και Deutsche Telekom για την πώληση στους Γερμανούς ενός επιπλέον 3% και την παραχώρηση του management.

Η ΑΤΕ κατέχει το 0,9% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, κι αν η κυβέρνηση τη συμπεριλάμβανε στους πωλητές, μάλλον η τράπεζα θα το έδινε -όλο ή μέρος- ευχαρίστως, καθώς θα ενέγραφε ιδιαίτερα υψηλά κεφαλαιακά κέρδη (η τιμή στα βιβλία της παραμένει πέριξ των… 10 ευρώ ανά μετοχή) σε μια δύσκολη χρονιά για κέρδη από trading.

Στο οικονομικό επιτελείο όμως δεν δείχνουν να έχουν αποφασίσει αν θα συμπεριλάβουν στους πωλητές την ΑΤΕ. Το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό, αλλά μάλλον γενικώς προτιμάται πωλητής του 3% να είναι απευθείας το Δημόσιο, ώστε να εισπράξει και όλο το τίμημα. 

Κι αυτό, αν γίνει έτσι, θα αποτελέσει μια πρώτη "επί του πρακτέου" ένδειξη για το ότι στο Σύνταγμα μάλλον δεν υπολογίζουν φέτος εγγραφή εσόδων από διάθεση μετοχών ΑΤΕ. Ούτε καν στο (ενδεχόμενα καλύτερο χρηματιστηριακά) β΄ εξάμηνο.

Είναι και η τιμή, βλέπετε, πολύ μα πολύ μακριά από τα επίπεδα όπου διενεργήθηκε το προηγούμενο placement!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v