Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2008

ΜΑΙΚ και επιτόκια - ΕΥΔΑΠ και... EUROBANK

ΜΑΙΚ και επιτόκια - ΕΥΔΑΠ και... EUROBANK
ΜΑΙΚ: Όταν γράφαμε ότι ο όμιλος, μετά τις ζημίες του 2007, την αθέτηση των όρων των δανειακών του συμβάσεων και την επαναταξινόμηση μακροπρόθεσμων δανείων ύψους 155 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμα θα επιβαρυνθεί από αύξηση επιτοκίων της τάξης του 2% (αυτόματα penalties), οι άλλοι έγραφαν για "παραπληροφόρηση από μεμονωμένα δημοσιεύματα". 

Πρόσφατα, όμως, η διοίκηση της εταιρίας παραδέχτηκε ότι τα επιτόκια αυξήθηκαν κατά 2% και ακόμη κι αν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειοδότες ολοκληρωθούν επιτυχώς, το επιτόκιο του ομολογιακού δεν θα είναι πια Euribor πλέον 1,05%, αλλά Euribor πλέον 3%... τουλάχιστον.

Οπότε από φέτος η Μαΐλλης προϋπολογίζει ότι θα πληρώσει για τόκους περί τα 16 με 16,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στους τόκους προσθέστε και αποσβέσεις 17 με 18 εκατ. ευρώ ετησίως, οπότε τα EBITDA πρέπει να υπερβούν τα 35 εκατ. ευρώ για να είναι μια επιτυχημένη χρονιά με σημαντικό περιορισμό των ζημιών.

Δεν είναι μικρό το νούμερο...

--------------------------------------------------------------

ΕΥΔΑΠ:
Τα δημοσιεύματα περί επιθετικής εισόδου χαρτοφυλακίων της EFG Eurobank, εν όψει μετοχοποίησης - ιδιωτικοποίησης, διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Χαρτοφυλάκιο της τράπεζας έχει όντως εδώ και μήνες μικρή μετοχική θέση στην ΕΥΔΑΠ, το ύψος της οποίας δεν ξεπερνά το 1,5%. Πρόκειται για καθαρά επενδυτική θέση.

Οι ξένοι πάντως δεν έχουν εξαφανιστεί από το μετοχολόγιο. Λιγότερα από 300 χιλ. τεμάχια διατηρεί από την άλλοτε (τέλη 2007) μεγάλη θέση της η Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v