Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2008

ΙΠΠΟΤΟΥΡ: Ε, όχι και τόσο... σοσιαλιστές

ΙΠΠΟΤΟΥΡ: Ε, όχι και τόσο... σοσιαλιστές
Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση της Ιπποτούρ προκειμένου να διασώσει την εισηγμένη εταιρία, η οποία ούτε καν θυμόμαστε από πότε έχει να σημειώσει κέρδη και έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 4,96 εκατ. ευρώ.

Δρομολογεί, λοιπόν, εδώ και καμιά διετία περίπου, αύξηση κεφαλαίου την οποία έχει ψηφίσει κάμποσες φορές σε επίπεδο γενικής συνέλευσης, αλλά μέχρι τώρα δεν την έχει υλοποιήσει.
 
Το θέμα αυτής της αύξησης ψηφίστηκε για... πολλοστή φορά στις 30 Απριλίου (9 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές, προς 60 λεπτά ανά μετοχή) και τώρα μένει να δούμε κατά πόσον αυτήν τη φορά θα πραγματοποιηθεί!

Η κατάσταση για το μέλλον της εισηγμένης εταιρίας δεν είναι καθόλου εύκολη, πλην όμως οι βασικοί μέτοχοί της φαίνεται να πιστεύουν στο όλο εγχείρημα (επιτυγχάνεται αύξηση πωλήσεων ιδίως στον τομέα των μανιταριών), καθώς ήδη η Ιπποτούρ τους οφείλει γύρω στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης υπάρχουν στο παθητικό και «χρηματικές διευκολύνσεις συνδεδεμένων μερών», ύψους 7,33 εκατ. ευρώ.

Το χέρι στην τσέπη λοιπόν το βάζουν, έστω κι έτσι.

Από τα χέρια των βασικών μετόχων (οικογένεια Χανδρή και Groupama Ασφαλιστική)  θα περάσει βέβαια και η όλη ιστορία της αύξησης. Διότι αυτοί ελέγχουν το 80%, διότι το  κλίμα στην αγορά δεν ευνοεί, ενώ και η τρέχουσα τιμή της μετοχής υπολείπεται της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών...

Το οξύμωρο της όλης κατάστασης όμως είναι άλλο. 

Η πρόσφατη γενική συνέλευση της εισηγμένης αποφάσισε να παραιτηθούν οι βασικοί μέτοχοι από το δικαίωμα συμμετοχής τους στην αύξηση κατά 91.113 μετοχές, προς όφελος των υπαλλήλων της Ιπποτούρ, με τιμή διάθεσης και πάλι τα 60 λεπτά ανά μετοχή.

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αγοράσουν τίτλους της εταιρίας ακριβότερα απ’ ό,τι διαπραγματεύονται σήμερα (μόλις 46 λεπτά) στο ταμπλό!

Ε, αυτό παραείναι... σοσιαλιστικό, κύριοι της διοίκησης!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v