Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2008

Σφηνάκια για CENTRIC, MERIT και... ALTIUS AEEX

Σφηνάκια για CENTRIC, MERIT και... ALTIUS AEEX
CENTRIC - MERIT:  Μέχρι την Τετάρτη το «βιβλίο» για το placement με εύρος τιμής 2,1 - 2,4 ευρώ, που οργανώνει η MERIT AXEΠEY σε ελληνικά θεσμικά κεφάλαια. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη καλυφθεί, ενώ η μετοχή της CENTRIC έχει κάνει μίνι ράλι το τελευταίο διάστημα (περίπου ενός μήνα) και κινείται προς τα υψηλά επίπεδα που είχε γράψει το καλοκαίρι.

Η εταιρία φαίνεται να έχει ισχυρές προοπτικές (δραστηριοποιείται άλλωστε στον πολύ κερδοφόρο χώρο του internet «entertainment»), γι' αυτό και καλό θα είναι να προσεχθούν από πλευράς της τυχόν… «πατάτες» όπως αυτές που έγιναν (και καυτηριάστηκαν από το euro2day.gr) μία μέρα πριν ανακοινωθεί η απόφαση αγοράς ιδίων.

Όσο για τη MERIT φαίνεται ότι είναι μία από τις ελάχιστες χρηματιστηριακές που έχει βρει ακριβώς ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της στην αγορά, εξειδικεύεται σε αυτό και φροντίζει να κάνει καλά… ό,τι κάνει.

Όταν οι περισσότερες εταιρίες του χώρου είναι ακόμη στο «λίγο απ' όλα» και στο «ό,τι προκύψει», η συγκεκριμένη εταιρία ασχολείται με το να ανακαλύπτει (έγκαιρα) τα μετοχικά «διαμαντάκια» της… επόμενης μέρας, έχοντας και το ισχυρό χαρτί της στενότατης συνεργασίας της με τη Sal Oppenheim και σειρά Ευρωπαίων θεσμικών, που σαφώς δίνουν άλλη διάσταση στην προσπάθεια.

Κι απ' ό,τι ακούμε, εδώ και αρκετό καιρό «δρέπει δάφνες» και στον τομέα της ειδικής διαπραγμάτευσης όπου, δυστυχώς, πολλές άλλες χρηματιστηριακές εταιρίες (μικρές αλλά και… μεγάλες) παίρνουν... «κάτω από τη βάση» από τους πελάτες τους.

Εταιρίες όπως η MERIT αποδεικνύουν ότι (ευτυχώς) η αγορά έχει χώρο για μη τραπεζικές χρηματιστηριακές, αρκεί να υπάρχει unique sale proposition, που λένε και οι Αγγλοσάξονες...

--------------------------------------------------------

ALTIUS ΑΕΕΧ: Μετά την υποχώρηση των τιμών των μετοχών στη Σοφοκλέους, το ενεργητικό της Altius Επενδυτικής πλησιάζει... επικίνδυνα προς το ελάχιστο όριο των 10 εκατ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να διαθέτουν οι ΑΕΕΧ.

Αν συνεκτιμήσει κάποιος ότι ακόμη δεν έχει διανεμηθεί το μέρισμα από τα περυσινά κέρδη (0,07 ευρώ ανά μετοχή), καθώς και ότι το χρηματιστηριακό κλίμα παραμένει αβέβαιο, τότε η πιθανότητα να βρεθεί κατά τους προσεχείς μήνες η εισηγμένη κάτω από το όριο σαφώς δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο η εταιρία να κινήσει από τώρα τις διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, με δεδομένο ότι διαπραγματεύεται με discount και ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει ικανοποιητικές αποδόσεις (κέρδη ανά μετοχή 43 λεπτά το 2006 και 20 λεπτά το 2007).

Η επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης αναμένεται προφανώς με... ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v