Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2008

Σφηνάκια για ΕΥΔΑΠ, CENTRIC και MIG

Σφηνάκια για ΕΥΔΑΠ, CENTRIC και MIG

ΕΥΔΑΠ: Ούτε θετικά ούτε αρνητικά πήρε η αγορά τη δήλωση Αλογοσκούφη ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η ΕΥΔΑΠ στις αποκρατικοποιήσεις - μετοχοποιήσεις της χρονιάς.

Κι αυτό γιατί εγχώριος παίκτης -όχι τα χαρτοφυλάκια της EFG που κατέχουν αθροιστικά περί το 4% με 4,5%- δείχνει ιδιαίτερη δραστηριότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις στον τίτλο.

Τα αποτελέσματα ήταν καλά, ενώ όσοι έχουν αντιληφθεί ότι το νερό είναι πράγματι "το πετρέλαιο του μέλλοντος", ικανό να οδηγήσει σε μαζικές μεταναστεύσεις και πολέμους, λαμβάνουν υπομονετικά θέσεις...

Για  όσους δεν θέλουν να δουν παραπέρα, ας ρωτήσουν τι συμβαίνει ήδη στην Κύπρο και σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας με την έλλειψη νερού!

-----------------------------------------------------

CENTRIC: Δεν υπάρχει στον άμεσο ορίζοντα πρόθεση νέου placement στον τίτλο. Διατέθηκαν ήδη από τη Merit 1 εκατομμύριο μετοχές σε εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια χωρίς καν να... χτυπηθούν πόρτες, καθώς η ζήτηση ήταν από μόνη της μεγάλη.

Η ιντερνετική... διασκέδαση (μήπως να το λέμε τζόγο να ξεμπερδεύουμε;) δικαιολογημένα (με βάση τους διεθνείς τζίρους και τα ποσοστά κέρδους) δημιουργεί προσδοκίες.

--------------------------------------------------------
 
MIG: Καμία κίνηση δεν προτίθεται να κάνει άμεσα στην ακτοπλοΐα η MIG, εξ ου και τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες σχετικά με συζητήσεις με τον όμιλο Naples για εξαγορά από τη MIG ή την Attica των... Μινωικών Γραμμών είναι εντελώς ανυπόστατα.

Η Attica συζητά την αγορά πλοίων στην περίπτωση που ταιριάζουν με τις ανάγκες των γραμμών στις οποίες θέλει να τα δρομολογήσει κι εφόσον βέβαια το τίμημα συμφέρει περισσότερο από τη ναυπήγησή τους (συμπεριλαμβανομένου του κόστους αναμονής). Σε αυτό το επίπεδο (και μόνον) βλέπει όλες τις προτεινόμενες περιπτώσεις.

Oι όμιλοι των Άλντο και Εμμανουέλε Γκριμάλντι, λόγω και των μεγάλων προγραμμάτων ναυπήγησης, έχουν πλοία προς πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v