Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 10 2003

Η άνοδος των μετάλλων, το ”στόρι” στο μόλυβδο…

Μερικές φορές έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθούμε κάποιες εξελίξεις σε άλλους τομείς πλην των μετοχών και των ομολόγων. Να σας πληροφορήσουμε λοιπόν ότι χθες ο μόλυβδος έκλεισε στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 μηνών!!!

Η τιμή αμέσου παραδόσεως (spot) έκλεισε στο 525 δολάρια ανά τόνο, ενώ η τιμή τρίμηνης προθεσμίας στα 514 δολάρια ανά τόνο.

Η αναστολή λειτουργίας ορυχείων και μεταλλουργιών λόγω της πτώσης των τιμών των μετάλλων και του δολαρίου είναι οι κυριότεροι παράγοντες που ”κρύβονται” πίσω από την άνοδο των τιμών, λένε οι ειδικευμένοι πράκτορες του Χαμαιλέοντα.

Ειδικά στην Ευρώπη, όπου και οι περιορισμοί για λόγους ρύπανσης του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα αυστηροί, μία σειρά από μεταλλουργίες έχουν κλείσει στην Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία αλλά και στην Ιταλία (Σαρδηνία) μόλις τον περασμένο μήνα.

Αντίθετα με τις παραπάνω εξελίξεις στον τομέα της προσφοράς, ελάχιστα σημεία ανάκαμψης έχουν καταγραφεί στον τομέα της ζήτησης.

Εάν όμως η διαφαινόμενη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις χρηματαγορές μεταφραστεί και σε αυξημένη ζήτηση στα μέταλλα, η έλλειψη προσφοράς αναμένεται να ωθήσει σημαντικά τις τιμές προς τα πάνω, ειδικά για ποσότητες άμεσης παράδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v