Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 10 2003

Βγήκαν τα ”MEGAλα μαχαίρια” στα… κανάλια

Έντονο παρασκήνιο φαίνεται πώς έχει η διοικητική κόντρα που ξέσπασε στο βασικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας, δηλαδή το MEGA, χωρίς η σημασία αυτής της υπόθεσης να περιορίζεται κατ’ ανάγκη στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι..

Παρότι η μία πλευρά, αυτή που επιδιώκει την ”αποδυνάμωση” του μέχρι τώρα ισχυρού ανδρός, κάνει λόγο για την καθοδική πορεία της θέασης και της διαφημιστικής δαπάνης, τα ελατήρια πίσω από την ανοικτή πλέον αμφισβήτηση του ρόλου του Νίκου Χατζηνικολάου, φαίνεται να έχουν περισσότερο σχέση με την άσκηση ελέγχου στο κανάλι.

Οι… ”κακές γλώσσες” μάλιστα δεν διστάζουν να μιλήσουν για μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις, σε μια περίοδο που η τράπουλα στο τηλεοπτικό τοπίο ξαναμοιράζεται βιαστικά ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης που… έρχεται.

Η βασική σύνθεση του διευθυντηρίου στο οποίο αντέδρασε ο κ. Χατζηνικολάου, περιλαμβάνει ”πλειοψηφική συμμετοχή” προσώπων που συνδέονται είτε με το συγκρότημα Λαμπράκη, είτε με το συγκρότημα Μπόμπολα, κι αυτό αναμφισβήτητα λέει πολλά.

Από την άλλη πλευρά, τα συμφέροντα Βαρδινογιάννη πλην του MEGA περιλαμβάνουν και το STAR, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι κρίσιμο ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις θα παίξουν το ALTER ο έλεγχος του οποίου ανήκει πλέον σε Κουρή και Γιαννίκο (αμφότεροι έχουν καλές σχέσεις με την πλευρά Βαρδινογιάννη, άλλωστε ο δεύτερος υπήρξε η ισχυρή φυσιογνωμία του STAR μέχρι την μεταγραφή του) και ο ALPHA που ανήκει μεν στον κ. Κοντομηνά, φέρεται όμως να φιλοδοξεί σε ευρύτερη μετοχική παρουσία.

Επ’ αυτού, τον πρώτο λόγο λέγεται ότι έχει η πλευρά Λαμπράκη (θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν πάντως ότι η μετοχική παρουσία προϋποθέτει και την καταβολή… αντιτίμου), ενώ το συγκρότημα Μπόμπολα μεθοδικά ενισχύει τη θέση του στο MEGA όπου πλέον κατέχει το 20%.

Κοινώς το τοπίο είναι αυτή τη στιγμή ”κούκος σε διπλό ταμπλό” και με πολλαπλές ..παραλλαγές !!! Στο MEGA πάντως, το πρώτο ”ξεκαθάρισμα” αναμένεται να γίνει σε διοικητικό συμβούλιο των επομένων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v