Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2008

ΣΕΒ και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις!

ΣΕΒ και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις!
Αίσθηση προκάλεσε ήδη από χθες η απόφαση της MIG, δηλαδή του πιο μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου στη χώρα, να αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, γνωστό σε όλους παλαιόθεν ως ΣΕΒ.
 
Κάποιοι έσπευσαν να χρεώσουν την κίνηση αυτή εξ ολοκλήρου στην παλαιότερη «κόντρα» Βγενόπουλου με τον εικονιζόμενο στο σκίτσο πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο  και την "αποχώρηση" -για να το θέσουμε... κομψά- του τελευταίου από τη Vivartia). 

Κι  ακόμη, στην έλλειψη στήριξης από την πλευρά του επίσημου Συνδέσμου όχι μόνον όταν το κράτος πέρναγε τη διάταξη του 20% με συνοπτικές διαδικασίες και με τη λογική «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», στην υπόθεση ΟΤΕ, αλλά και όταν η MIG (αθροιστικά κορυφαίο μέλος του ΣΕΒ) έκανε αγωγές κατά των πολιτικών για τις διάφορες κατηγορίες που ελαφρά τη καρδία εκτοξεύονταν εναντίον της.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει και τέτοια διάσταση στην απόφαση της MIG. Στο κάτω-κάτω γιατί να είσαι μέλος ενός συνδέσμου που αποφεύγει να πάρει θέση ακόμη και σε μείζονα θέματα, όπως αυτά που αναφέρθηκαν;

Υπάρχει όμως σίγουρα η άλλη διάσταση, αυτή της δυσαρέσκειας όχι μόνο από πλευράς MIG -που όπως μας έχει συνηθίσει δεν περιορίζεται να… είναι δυσαρεστημένη, κάνει και κάτι γι' αυτό- αλλά και από έτερα μέλη του συνδέσμου.
 
Δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η διοίκηση Δασκαλόπουλου, αντί να ασχολείται με τα συμφέροντα των μελών και να εκπονεί ως διοίκηση του ΣΕΒ ρεαλιστικές προτάσεις για τα υπαρκτά προβλήματα των μελών που αφορούν στην οικονομία, εν μέσω της διεθνούς κρίσης, κάνει γενικόλογη… πολιτική.

Και για το αληθές αυτής της ολοένα διογκούμενης κριτικής, διαβάστε μόνοι σας την παρακάτω δήλωση:

«O επιχειρηματικός κόσμος, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, υφίσταται τις ζοφερές συνέπειες της κρίσης. Υποστηρίζουμε κάθε κοινωνική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των δυνάμεων εργασίας και παραγωγής, αξιώνοντας γενναίες τομές από ένα κράτος που συντηρεί αντί να καταπολεμά την ακρίβεια» (σ.σ. εδώ τα "μαυρίσματα" δεν είναι δικά μας, υπήρχαν στο κείμενο της ανακοίνωσης).

Πείτε μας τώρα τη γνώμη σας.

Σε τι διαφέρει αυτή η ανακοίνωση (που αποτελεί κατά σύμπτωση χθεσινή δήλωση του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου επί τη ευκαιρία του συλλαλητηρίου για την ακρίβεια) από οποιαδήποτε δήλωση πολιτικού κόμματος που κάνει κριτική στην κυβέρνηση;

Υπογραμμισμένες μεγαλοστομίες, γενικόλογη κριτική απέναντι στο κράτος και καμία αναφορά σε κάτι… συγκεκριμένο και ουσιαστικό, χρήσιμο για τις εταιρίες-μέλη του αλλά και για την οικονομία και την κοινωνία.

Συν μια ισχυρή αίσθηση ότι ο… δηλών μάλλον έχει (δικές του) πραγματικά πολιτικές φιλοδοξίες! 

Ωστόσο, τα μέλη του ΣΕΒ (ή τουλάχιστον όσα δεν "βολεύονται" από την υφιστάμενη κατάσταση της μειωμένης παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας ή από τα χρονίζοντα διαρθρωτικά προβλήματα - γιατί υπάρχουν και πολλές τέτοιες περιπτώσεις) μάλλον δεν περιμένουν την ώρα που θα μετασχηματιστούν σε πολιτικό κόμμα που θα αναζητά άλλες... δημοκρατικές δυνάμεις (για να θυμηθούμε και τα παλιά).

Λύσεις περιμένουν, για τα προβλήματα που μαστίζουν την οικονομία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v