Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2008

Σφηνάκια για ΕΧΑΕ, Coca Cola, Exalco, ΕΥΔΑΠ

Σφηνάκια για ΕΧΑΕ, Coca Cola, Exalco, ΕΥΔΑΠ
ΕΧΑΕ: Δύο ξένα χαρτοφυλάκια πίεσαν χθες έντονα τη μετοχή καθώς έβγαλαν πωλήσεις για να σταματήσουν τις ζημίες που ενέγραφαν.

Το γεγονός ότι συνέπεσαν οι πωλήσεις τους σε συνδυασμό με το τέλος του μήνα είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει μέχρι τα 7,98 ευρώ και να κλείσει οριακά υψηλότερα στα 8 ευρώ.

Αν ο μέσος ημερήσιος τζίρος παραμείνει στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ, τότε η ΕΧΑΕ θα επιτύχει φέτος κέρδη της τάξης των 60 με 65 εκατ. ευρώ. Συνυπολογίστε στην εξίσωση ότι χάνει μεν τζίρο στην υποκείμενη, αλλά τα έσοδά της στα Παράγωγα τρέχουν με ρυθμό ανόδου της τάξης του 40%.

COCA COLA: Η μετοχή ήδη από τα τέλη Μαΐου είχε μεγάλο μεθοδικό -ξένο- πωλητή. Ο οποίος προφανώς ρευστοποιούσε βλέποντας τη μετοχή να έχει υπεραποδώσει το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τον κλάδο της και βεβαίως με την αγορά.

Τα στελέχη της εταιρίας "πυροβολήθηκαν" γιατί έπραξαν το ίδιο πριν από τον ξένο μεθοδικό πωλητή.

Κι ας ήταν οι πωλήσεις τους ένα έμμεσο πλην όμως σαφές σήμα ότι κρίνουν τη μετοχή της εταιρίας πάνω από τα 27,50 ευρώ ακριβή. Γι' αυτό άλλωστε οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις των insiders, διότι πολλές φορές δίνουν σήματα, χωρίς βέβαια να είναι παράνομες ή παράτυπες.

EXALCO: Το αίτημα για αναβολή της εξέτασης του φακέλου εισαγωγής της στην Αγορά Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. επήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την άκαρπη προσπάθεια της αναδόχου Τράπεζας Πειραιώς να μοιράσει το underwriting και σε άλλες τράπεζες.

Προθυμία, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπήρξε παρά το μικρό ύψος της έκδοσης, εξ ου και η εξέταση του φακέλου μετατέθηκε για καλύτερη χρηματιστηριακή συγκυρία.

ΕΥΔΑΠ: Η Μεγαλόνησος διψάει και η ΕΥΔΑΠ ανέβαλε να την ξεδιψάσει στέλνοντας 8 εκατ. κυβικά νερό προς 0,6 ευρώ το κυβικό. Η μεταφορά θα γίνει με 6 τάνκερ που θα νοικιάσει η κυπριακή κυβέρνηση, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για τη φόρτωσή τους ο αγωγός των ΕΛΠΕ.

Η εταιρία θα εγγράψει καθαρά έσοδα 4,8 εκατ. ευρώ, αλλά και -το σημαντικότερο- θα δώσει μια στάλα δροσιάς στην Κύπρο, η οποία διαθέτει αποθέματα μόλις 17 εκατ. κυβικών όταν υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα χρειαστεί 70 εκατ. κυβικά μέτρα. Πάντως εις ανταπόδοσιν οι Κύπριοι έχουν πάρει ήδη θέσεις στον τίτλο της ΕΥΔΑΠ συμβάλλοντας στην επίτευξη καλύτερης συμπεριφοράς.

Λέτε να κάνουν μουαγέν… στο νεράκι; 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v