Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2008

H Πετζετάκις και ο θείος από το... Άφρικα

H Πετζετάκις και ο θείος από το... Άφρικα
Τις βέλτιστες λύσεις για εξεύρεση ρευστότητας αναζητούν στον όμιλο Αρ. Πετζετάκις, μια και οι εποχές λόγω και διεθνούς κρίσης είναι δύσκολες. Και ποντάρουν στον "θείο από το... Άφρικα".

Η διοίκηση της εταιρίας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είχε αναφέρει ότι αν λάμβανε ικανοποιητική προσφορά για τη θυγατρική Petzetakis Africa, θα την εξέταζε προκειμένου να μειώσει άμεσα τον δανεισμό της. Διότι μια ικανοποιητική προσφορά θα προεξοφλούσε μελλοντικά κέρδη (π.χ. τουλάχιστον 7 φορές τα EBITDA).

Οι εν δυνάμει βασικοί μέτοχοι της Αρ. Πετζετάκις είναι μέσω των μετατρέψιμων ομολογιακών τα distress funds και -υπό προϋποθέσεις- οι πιστώτριες τράπεζες.

Έχουν λοιπόν κάθε λόγο, αν πάρουν καλή προσφορά για την Petzetakis Africa, να την εξαργυρώσουν, εξασφαλίζοντας την απόσβεση του μεγαλύτερου μέρους της επένδυσής τους ή την αποπληρωμή των δανείων τους.

Δεν γνωρίζουμε αν πέρα από πρόθεση υπάρχουν και προσφορές ή έστω ενδιαφέρον για την Petzetakis Africa.

Ακούμε όμως ότι στην Πετζετάκις εξετάζουν επίσης τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις εισαγωγής της Petzetakis Africa στο τοπικό χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότιος Αφρική).

Κίνηση που και ενίσχυση ρευστότητας στον όμιλο θα φέρει (ιδιαίτερα στην ταλανιζόμενη μητρική) και μια διαρκή αποτίμηση θα προσφέρει για την Petzetakis Africa.

Από την άλλη, όμως, ενδεχόμενη επιλογή της διαδικασίας εισαγωγής θα δείχνει ότι η Πετζετάκις δεν μπόρεσε να πάρει στα χέρια της ικανοποιητική προσφορά για την Petzetakis Αfrica. 

Οπότε θα επιλέξει το «κάλλιο πέντε και στο χέρι…».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v