Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2003

Το τίμημα για Hellas Can και οι... μεγαλομέτοχοι

Oπως αναμενόταν, και άνευ εκπλήξεων, το Δ.Σ της Hellas Can εξέφρασε την άποψή του για το τίμημα (των 5,50 ευρώ ανά μετοχή) που περιέχεται στην δημόσια προσφορά της Crown Holdings και που βρίσκεται εν εξελίξει.

Ωραία ως εδώ. Έτσι έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι του Δ.Σ. που πλην ενός, ουδείς τους έχει έστω και μία μετοχή στην εταιρία στην διοίκηση της οποίας και συμμετέχουν (για να μη σας φάει η περιέργεια, ο ”ένας” τυγχάνει κάτοχος 25 μετοχών! Προφανώς τα αλλά μέλη του Δ.Σ. θα τον αποκαλούν και... μεγαλομέτοχο!).

Δεν αναζήτησαν άλλη (καλύτερη) προσφορά και δεν τους ήρθε καμιά με βελτιωμένο τίμημα, ώστε να μπουν στην οδυνηρή διαδικασία να έχουν να ”συγκρίνουν”.

Επιπλέον, η EFG Telesis εκτίμησε ότι το εύρος τιμών που θα μπορούσαν να αποδεχθούν ήταν από 5,3 ευρώ μέχρι 6,4 ευρώ ανά μετοχή.

Έτσι, για να μην απογοητευθεί ο μεγαλομέτοχος που τους έχει εκλέξει, έκριναν ότι η τιμή μόλις 0,20 λεπτά του ευρώ πάνω από την χαμηλότερη τιμή της αποτίμησης είναι ”δικαία” για τους μετόχους (στους οποίους, να επαναλάβουμε, δεν περιλαμβάνονται αυτοί).

Πάντως η αγορά (που ως γνωστόν ΔEN δουλεύει για την Crown, για θυγατρικές της ή κανέναν άλλον) έκρινε ότι η ”δίκαιη” τιμή είναι παραπάνω από τα 5,50 ευρώ που προσφέρουν οι της Crown και στη χθεσινή συνεδρίαση αγνόησε τις ”απόψεις” του Δ.Σ. επιμένοντας στην δική της ”άποψη” που είναι αρκετά υψηλότερα.

Tο στοίχημα βέβαια δεν είναι αν θα κάνει καλύτερη προσφορά η Crown (γιατί θα την κάνει!) αλλά πότε θα την κάνει. Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα το 95% που επιδιώκουν να συγκεντρώσουν ΔEN πρόκειται να το πετύχουν (αν δεν ”υποκύψει” ο Tζιβέλης που είναι και ο ”μπαλαντέρ” της υπόθεσης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v