Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2008

Tι ακούσαμε για Ελινόιλ, Vivartia και ΟΛΠ

Tι ακούσαμε για Ελινόιλ, Vivartia και ΟΛΠ
ΕΚΗΒΟΛΟΣ:  Πάντα καυστικός ο καταξιωμένος (και... πολυβραβευμένος) συνάδελφος του χρηματιστηριακού ρεπορτάζ Μιχαήλ Γελαντάλις, στη νέα στήλη-blog του Euro2day.gr, κάνει συχνά τις ερωτήσεις που κάποιοι δεν θα ήθελαν να ακουστούν, ως γνήσιος "Εκηβόλος". Αξίζει να διαβάζετε για τα πολλάκις παραλειπόμενα αυτής της ταλαίπωρης αγοράς.

ΕΛΙΝΟΪΛ:
Πολλά τα λεφτά των 30 εκατ. ευρώ που σχεδιάζονται για την αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας και οι διοικούντες προφανώς γνωρίζουν ότι σε τέτοιο κλίμα η συμμετοχή των μικροεπενδυτών δεν μπορεί να είναι μεγάλη.

Πέρα λοιπόν από τον βασικό μέτοχο που έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει το ποσοστό του, έχει γίνει προσέγγιση και άλλων επενδυτών οι οποίοι εμπιστεύονται το management, προκειμένου να καλύψουν μέρος του κεφαλαίου που ενδεχομένως να μείνει αδιάθετο.

VIVARTIA: Επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ δρομολογεί φέτος ο όμιλος Vivartia για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, προγραμματίζονται επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ στον κλάδο των γαλακτοκομικών και ποτών, ενώ αναμένεται ανάπτυξη των πωλήσεων κατά 12% και της κερδοφορίας κατά 25,6% στον κλάδο αρτοποιίας και ζαχαρωδών.

Παράλληλα, η εταιρία θα εστιάσει στην ενίσχυση των σημάτων και του δικτύου Goody’s, Flocafe και Megusto, ενώ θα διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης των σημάτων στην Αλβανία και στη Σερβία.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των κατεψυγμένων, η Vivartia προγραμματίζει την προώθηση ειδικών συσκευασιών λαχανικών και την προσθήκη προϊόντων ζύμης υπό το brand name «7 Days», κυρίως στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Στόχος της εταιρίας είναι η οργανική ανάπτυξη και η ενδυνάμωσή της μέσω εξαγορών που θα συντελέσουν στην πραγματοποίηση του 5ετούς πλάνου και στην ανάδειξη μίας πολυεθνικής με πωλήσεις ύψους 3 δισ. ευρώ και EBITDA 450 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Χωρίς προβλήματα εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός στον ΟΛΠ, καθώς δεν αναμένεται το ΣτΕ, στο οποίο έχει προσφύγει η ΟΜΥΛΕ ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα για τη διακοπή της διαδικασίας, να εκδώσει θετική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμοδότηση του ΣτΕ κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και μάλλον θα είναι απορριπτική ως προς αυτό το σκέλος της προσφυγής της ΟΜΥΛΕ.

Η ομοσπονδία προσβλέπει κυρίως στην εκδίκαση της προσφυγής της τον ερχόμενο Νοέμβριο, γνωρίζοντας ότι τότε το ΣτΕ θα εξετάσει επί της ουσίας το ζήτημα και όχι τώρα, ενώ δεν παραβλέπει το γεγονός ότι το θέμα είναι και πολιτικό, κάτι που εκτιμάται ότι δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την απόφαση αποδοχής των προσωρινών μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΜΥΛΕ εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στα δύο λιμάνια και ήδη ετοιμάζει νέες απεργίες για το διάστημα από τις 14 έως τις 18 Ιουλίου, σε συνεργασία με τους λιμενεργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v